‘Màtria’ de Carla Rovira obre la nova edició del Cítric

Rubén Garcia

Aquest diumenge s’estrena a l’Ateneu Popular de 9 Barris la 4a edició del Festival Cítric, un cicle amb caràcter propi, que posa en valor la capacitat de la cultura per a transformar allò que ens rodeja des de la crítica i la cultura popular. Aquest any el festival ha centrat la seva atenció en la memòria històrica i per això s’han programat diferents obres de teatre, concerts i presentacions que permetran mirar enrere de forma crítica amb la intenció d’entendre el present, de seguir analitzant el passat per saber qui som i a on volem anar.

En aquest context aquest diumenge s’estrena Màtria, la segona proposta escènica de l’actriu, directora i dramaturga, Carla Rovira. L’artista parteix d’una història familiar: el fusilament i desaparició, l’agost del 1939, del seu tiet, Enrique Isart Alonso. Gràcies a les cartes i a tot el material que ha recopilat de les dones de la seva família la Carla reivindica que ens apropiem de la Història, que la fem nostra i que construïm espais de debat comuns per reflexionar sobre l’oblit o el perdó. ‘Màtria’ ens explica la història des d’un punt de vista femení, des del silenci de les dones que vivien les guerres des de casa i sobre el paper que tenen aquestes mateixes com a conservadores del llegat del nostre passat.

L’espectacle es va estrenar a la passada edició de Fira Tàrrega amb molt d’èxit i, després del pas pel Temporada Alta, arriba diumenge a Barcelona de la mà del Cítric per remoure’ns la consciència i per despertar-nos de l’amnèsia del frenètic ritme del dia a dia.

Escrit per
Rubén Garcia TWITTER

Periodista i gestor cultural.
Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com
Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!