Marta Marco, Cristina Genebat i Nora Navas són ‘Les irresponsables’

Rubén Garcia Espelta

Les irresponsables, la nova comèdia de l’argentí Javier Daulte estrenada al Temporada Alta, arribarà a Barcelona a partir del 27 de novembre i s’estarà a La Villarroel fins el 6 de febrer. Sílvia Munt, que n’assumeix la direcció, dirigirà a un elenc de tres grans actrius: Marta Marco, Cristina Genebat i Nora Navas.

El text, escrit i pensat expressament per aquestes actrius, narra la història de tres dones que es qüestionen allò que està ben fet i el que està mal fet. L’espectacle explica de la Núria, la Lila i la Fabi, tres amigues que marxen de resort per animar a una d’elles que s’acaba de separar, però tot s’acabarà embolicant i acabaran en un corrent d’emocions que les convertirà en unes autèntiques irresponsables.

Les irresponsables reflexiona sobre l’amor, el desamor, els límits que cal trencar per ajudar a una amiga: “L’obra parla d’allò que desitgem, de l’autocensura i de la necessitat de connectar amb les nostres pulsions interiors“, explica Sílvia Munt. La directora explica que es tracta d’un text molt humà amb “moltes capes“, aparentment divertides, còmiques i delirants, que acaben demostrant que “el bé i el mal són dos extrems d’una mateixa corda“. “La primera reacció és pensar que boges estan, però de mica en mica vas caient per una rampa i acabes que el bojos som tots“, conclou.

Javier Daulte ens ha plantejat un repte molt difícil, tant psicològicament com emocionalment, perquè tot passa en una nit“, explica l’actriu Marta Marco. Segons Genebat “hem explorat les situacions més patètiques de l’ésser humà“.

El text de Daulte és molt exigent amb els actors perquè t’obliga a trobar la veritat absoluta i a no separar-te mai de les pròpies emocions“, explica Nora Navas: “Només així aconsegueixes que el públic rigui de situacions molt dures“. “El teatre argentí et fa riure i dir ‘per què estic rient?“, afegeix l’actriu.

Daulte, un referent del teatre argentí

Javier Daulte és un dramaturg i director de teatre argentí. Les seves obres, totes elles considerades comèdies dramàtiques han contribuït a la renovació del teatre a les seves dos ciutat Buenos Aires i a Barcelona, on del 2006 al 2009 va ser director artístic de La Villarroel. El seu teatre combina elements fantàstics amb diàlegs àgils i creïbles. Entre les seves creacions destaquen obres 4D Òptic, Ets aquí?, Com pot ser que t’estimi tant oTres dones i un llop.

Més informació, imatges i entrades a:

 

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats

Els dilluns també hi ha teatre

“Els dilluns no existeixen per al teatre”… s’ha dit tradicionalment del dia que el sector teatral s’ha agafat per descansar. Avui en dia, però, aquesta afirmació va perdent el sentit […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!