COMIAT DE TRICICLE

L’últim adéu de Tricicle al Gran Teatre del Liceu

El trio de còmics torna amb HITS-CHIMPUM! per acomiadar-se definitivament dels escenaris amb cinc úniques darreres funcions al Liceu

Redacció

Tricicle tornarà a pujar a l’escenari per acomiadar-se definitivament dels escenaris amb HITS-CHIMPUM! en 5 úniques darreres funcions al Gran Teatre del Liceu els dies 26, 28 i 30 de novembre, i 2 i 4 de desembre. Joan Gràcia, Paco Mir Carles Sans, integrants de la companyia, han decidit oferir aquestes darreres cinc representacions per “treure’s l’espineta” de la darrera temporada de HITS al Teatre Coliseum amb la que deien adeu al seu públic, però que va ser truncada per la pandèmia quan faltaven encara tres setmanes per acomiadar-se.

“No és el primer cop actuem al Liceu, ho vam fer al 82, com a figurants de La història d’un soldat que va presentar Jérôme Savary amb el seu Le Grand Magic Circus“, comenten els actors: “Va ser una feina d’estudiant que ens va oferir, a manera de compensació, l’empresari que va dir-nos que no programaria Manicomic perquè li semblava avorrit”. “Ara, quaranta anys més tard, que es diu de pressa però que triguen molt a passar, quaranta anys de voltar el mon fent el millor que sabem fer, tornem al Liceu de caps de cartell (i amb un camerino només per nosaltres) per posar el final a la nostra carrera sobre els escenaris”, explica Tricicle: “Amb aquest final musical tan propi del Liceu tancarem una porta per obrir un munt de finestres amb vistes a altres mons que alimentaran una curiositat que no fa pinta de que se’ns hagi d’acabar mai”.

HITS-CHIMPUM! conté una selecció dels millors esquetxos de Tricicle i és l’espectacle més llarg que han fet mai, cent minuts, per intentar encabir els gags que ja formen part de la memòria col·lectiva. L’última temporada de Tricicle, que va començar al 2016, ha estat vista per més de 400.000 espectadors.

Breu història de Tricicle

Fundada l’any 1979 com a companyia de gest pels mateixos tres integrants actuals, Tricicle va començar representant petits esquetxos al carrer i a espais alternatius quan encara eren alumnes de l’Institut del Teatre de Barcelona. Després de diverses temporades actuant a sales alternatives, el 1982 van fer el salt al circuit professional estrenant a La Villarroel Manicomic, que va ser un èxit sonat de crítica i públic, i amb el qual van guanyar un premi al Festival Internacional de Sitges.

Una sorprenent aparició en el programa Un, dos, tres els va suposar el reconeixement a nivell nacional, fet que va provocar el seu debut a la Sala Cadarso de Madrid, on el 1984 van estrenar el seu espectacle Exit, amb el que van aconseguir els seus primers plens i van sortir fora del país, de manera que van començar a fer-se un lloc al panorama teatral europeu.

La consolidació definitiva va arribar el 1986 amb Slastic, ja que van aconseguir, durant uns quants anys, omplir els teatres on van actuar, tant d’Espanya com d’Europa. Va seguir Terrific i, més tard, Entretres, amb el que van complir 20 anys d’existència professional. Per aquest motiu van decidir estrenar una antologia titulada Tricicle 20 que va permetre rememorar, al seu nodrit públic, la majoria dels esquetxos més aplaudits al llarg de la seva carrera. Posteriorment, van continuar amb Sit -amb el qual van obtenir un gran èxit de públic i crítica sense precedents-, Garrick que van estrenar el 2007, i Bits, estrenat a el 2012.

Podeu veure el documental Tricicle 40 de TV3, sobre la història de la companyia, al programa Sense ficció, clicant aquí.

Els nous projectes dels seus integrants

De moment, Forever Young, el musical dirigit i produït per Tricicle, segueix de gira i, individualment, Carles Sans està representant el seu èxit Per fi sol! al Teatre Borràs; Paco Mir torna al Teatre Poliorama al desembre amb la seva versió gamberra d’El perro del hortelano de Lope de Vega; i Joan Gràcia està exercint de director creatiu del Grup Pachá i director artístic del Restaurant Cabaret Lio Ibiza.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!