Lolita Flores es posa la pell de la Fedra més apassionada i combativa

Redacció TeatreBarcelona

Després del seu èxit en la 64ª edició del Festival de Teatre Clàssic de Mèrida, i del seu pas pel Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, l’espectacle Fedra, protagonitzat per Lolita Flores,  es podrà veure al Teatre Romea del 9 al 20 de gener.

Paco Bezerra adapta el text Hipòlit, d’Eurípides, per a proposar una mirada molt més contemporània i poètica del mite, on Fedra es converteix en una dona que podria viure perfectament en la societat actual. La reina de l’Illa del Volcà, profundament enamorada del seu fillastre, despertarà a poc a poc de la depressió on està submergida, entre el dilema de seguir el que li dicta el seu cap o el que li mana el cor. Plena de fortalesa i passió s’atrevirà a estimar lliurament, en contra de qualsevol poder masculí que li ho prohibeixi.

Els Déus es deixen de banda en aquesta versió que defensa una dona empoderada, capaç de lluitar de forma autònoma pels seus desitjos. El responsable de portar a escena aquest espectacle ha sigut el jove director Luis Luque, que ja ha compartit amb Bezerra sis anteriors produccions, i que proposa un muntatge atrevit, amb la voluntat d’apropar-lo al públic jove, que, afirma, de ben segur es veurà sorprès per aquesta proposta.

L’escollida per encarnar aquesta Fedra més lluitadora i passional és Lolita Flores. L’actriu, que protagonitza per primer cop una tragèdia, declara que no li ha sigut difícil poder posar-se en el paper, ja que, afirma, com tothom, ha patit un amor no correspost. Però diu que el més difícil ha sigut poder crear un personatge tant passional com contingut, apropant-se a una manera d’interpretar més contemporània, des de la veritat i sense estridències.

Lolita, que trepitjarà per primer cop l’escenari del Romea, reprèn amb il·lusió les seves funcions a Barcelona, tot recordant el gran èxit obtingut amb el seu paper de Colometa a La Plaça del Diamant, dirigida per Joan Ollé el 2015, i de la qual en seguí una extensa gira per la resta de l’estat. A més, confessa que dedicarà la seva primera funció al Romea al seu recentment amic desaparegut, Manuel Veiga, que just en la temporada anterior va estrenar Siempre a la verita tuya, un espectacle que girava entorn de la figura de la mare de l’actriu, la també desaperaguda Lola Flores.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari