‘Lessons in Love and Violence’: la relació d’un rei amb el seu súbdit, al Liceu  

Redacció

El Gran Teatre del Liceu acull fins a l’11 de març l’estrena a Espanya de l’òpera contemporània Lessons in Love and Violence, amb música de George Benjamin, llibret de Martin Crimp i posada en escena de Katie Mitchell. La història, ambientada en l’actualitat, està inspirada en un fet real de l’Anglaterra medieval: l’obsessió amorosa que el monarca britànic Eduard II va tenir per un dels seus súbdits i totes les conspiracions que van dur a terme els nobles per destronar-lo.

Segons Benjamin, Lessons in Love and Violence és una òpera que reivindica que la gelosia, l’amor, el poder i la violència “són elements constants en la vida de les persones, en l’antiguitat i en l’actualitat“. “És una història sobre l’homosexualitat, la relació entre el rei i el seu amant; un fet on altres versions dramàtiques no ha volgut entrar. I plasma que el que passa en un dormitori pot tenir conseqüències terribles“, comenta el compositor. Per Mitchell, responsable de l’escenografia: “L’obra parla molt de l’amor entre dos homes molt conreats, que cuiden molt la seva aparença externa fins arribar a una harmonia“.

El muntatge és una coproducció de 6 teatres operístics europeus, entre ells el Liceu i el Teatro Real de Madrid, i es va estrenar amb èxit a Londres el 2018. L’Orquestra del Liceu, dirigida per Josep Pons, serà l’encarregada de posar música a la peça. Una tasca per la qual s’han hagut d’adaptar a les noves mesures per mantenir la distància de seguretat entre els músics: “Són 90 minuts sense interrupció de molta intensitat. I les distàncies de seguretat sanitària ens fan ocupar espai a la platea“, comenta Pons, i afegeix: “Benjamin és un dels grans noms del panorama actual, i s’agraeix que un compositor com ell faci partitures tan ben escrites com aquesta”.

El repartiment, que serà el mateix que va estrenar la producció a Londres, està encapçalat pel baríton Stéphane Dégout, en el paper del rei, i comptarà amb les veus del contratenor Samuel Boden, el tenor Peter Hoare, la soprano Geòrgia Jarman, el baix Daniel Okulitch i les cantants Isabella Gaudí, Gemma Coma-Alabert i Toni Marsol i l’actriu Ocean Barrington-Cook.

Més informació, imatges i entrades a:

Articles relacionats

Els dilluns també hi ha teatre

“Els dilluns no existeixen per al teatre”… s’ha dit tradicionalment del dia que el sector teatral s’ha agafat per descansar. Avui en dia, però, aquesta afirmació va perdent el sentit […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!