Lali Ayguadé estrena ‘iUanMi’, la segona part de la seva trilogia

Redacció

La ballarina i directora escènica Lali Ayguadé explora els efectes que la mort genera en l’ésser humà en el seu nou muntatge iUanMi, que la catalana porta al Mercat dels Flors de l’1 al 4 de març, després de presentar-ho al novembre en el Festival Temporada Alta de Girona.

Es tracta de la segona part de la trilogia que la ballarina va estrenar l’any 2015 amb Kokoro.

Aquest segon treball de llarga durada és una peça física amb un fort component teatral; IUanMI parla de la transformació de les persones i dels grups, de les diferències de cada individu que permeten i faciliten aquesta transformació. I parla també de com les persones ens comportem davant de fets inevitables, de les emocions exposades a la col·lectivitat, de la memòria, del pas del temps, de la realitat i de la imaginació.

Lali Ayguadé es va formar a l’Institut del Teatre i a l’escola P.A.R.T.S. de la coreògrafa Anne Teresa de Keersmaeker. Ha treballat a companyies de grans coreògrafs com Akram Khan, Hofesh Shechter, Roberto Olivan o Marcos Morau / La Veronal. El 2010 va ser nominada com a ballarina excepcional pels Premis de la Crítica de Londres. Ha participat com a actriu protagonista del curt Timecode, guardonat amb una Palma d’Or al festival de Cannes.

Després de passar pel Mercat de les Flors, iUanMi viatjarà a Saragossa, i després farà parada en localitats com Bozen (Itàlia) i Marsella (França), entre d’altres.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Totes nominacions del VII Premis TeatreBarcelona

Totes nominacions del VII Premis TeatreBarcelona

TeatreBarcelona, la revista, cartellera digital i comunitat d’arts escèniques de referència, ha presentat els espectacles i professionals nominats a la 7a edició dels Premis TeatreBarcelona. És tracta d’un certamen on el públic reconeix […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!