La fàbrica La Vilella es reconverteix en teatre

Comunicació

la-vilella-poble-sec

Un nou espai escènic se suma als petits teatres que resisteixen l’embestida de la crisi programant teatre de proximitat.

El teatre La Vilella sorgeix de cia. Sargantana i de l’estudi de formació per actors iam Studio, dedicats durant anys a la producció d’espectacles, la docència i la direcció, entre d’altres, de l’obertura de La Capital Cultural de Catalunya 2013, amb més de 200 actors en escena. Obrir un espai d’exhibició on donar cabuda a diferents manifestacions artístiques experimentals era una prioritat de l’equip, així que, al llarg de set mesos, han reconvertit l’antiga fàbrica La Vilella del Poble-Sec, en un teatre. “És un lloc tranquil però aprop del metro”, deia el seu director artístic, Jordi Pérez.

La Vilella planteja el seu funcionament com a associació. Vol ser un espai d’unió entre espectadors, creadors, companyies, i alumnes i professors de l’estudi, per trobar un sentit social al fet teatral, i renovar les funcions del teatre adaptant-lo a la nova situació socioeconòmica.

Es finançarà a partir de les aportacions dels socis, que podràn triar diferents modalitats (amb preus econòmics i més generosos) per tal que tothom s’hi pugui implicar en la mesura que li vingui de gust.

vilella_teatre_barcelona

La programació serà constant: a La Vilella s’hi podràn veure espectacles de dijous a diumenge, amb horari nocturn. El tret de sortida el donarà la companyia Sargantana amb “Stan&Owsky”. Després farà estada al nou teatre la companyia d’Ester Forment amb “También fui novia de Johnny Depp”, que parla d’una generació de noies enamorades de l’actor nord-americà. “Com una nina”, de Raissa Brighi de la cia AmagatTeatre, serà el tercer espectacle que es mostrarà a La Vilella. Barreja teatre amb una instal·lació artística.

La cia. Sargantana, fundadora del projecte, tindrà un espai privilegiat a l’escenari de La Vilella en els primers mesos d’activitat. Proposen tres espectacles: “Stan&Owsky”, “No country for old myth” i “Ball d’hivern”.

La resta de programació segueix oberta per tal de valorar les propostes que vagin arribant i adaptar-les a l’espai.

El teatre familiar també serà un dels puntals de La Vilella. D’entrada, s’estrenarà el diumenge 27 a les 18h en col·laboració amb La BiblioMusiCineteca. És una activitat gratuita per a l’espectador de la companyia madrilenya “La mar de marionetas”, que oferirà un espectacle de contes, titelles i música en directe.

El 9 i 16 de novembre vindràn dos espectacles de butoh en el marc del Festival de Butoh de Barcelona. El Butoh és una dansa molt intensa que va néixer a Japó després de les bombes d’Hiroshima, per poder expressar tot el que estava vivint la societat a partir de la segona guerra mundial.

 

Tens més informació del teatre La Vilella a les seves plataformes online:

http://facebook.com/lavilella

http://twitter.com/lavilella

http://lavilella.com (en construcció)

Escrit per
Comunicació
Articles relacionats

Temporada Alta encén la tardor teatral

El festival Temporada Alta marca l’inici de la temporada teatral del país amb una programació extensa que inclou un centenar d’espectacles. Aquesta serà la 32a edició i es durà a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!