La programació del GREC 2018

Rubén Garcia Espelta

El festival GREC, que se celebrarà durant el pròxim mes de juliol a Barcelona, ja ha presentat la seva programació. La nova edició inclourà un total de 83 espectacles (entre els quals hi ha 33 muntatges internacionals i 34 coproduccions) i 15 activitats paral·leles. Aquest any l’eix temàtic ens proposa un diàleg entre la nostra cultura i la cultura asiàtica (representada en la mítica Ruta de la Seda).

La 42 ena edició començarà amb un espectacle inaugural el 2 de juliol: El poema de Guilgameix, rei d’Uruk, una obra dirigida per Oriol Broggi amb l’equip de La Perla 29.

Entre els artistes internacionals convidats hi ha la companyia Akram Khan, que proposa una reflexió sobre la bellesa i l’horror durant la Primera Guerra Mundial amb Xenos. En dansa hi destaca la presència de la Cloud Gate Dance Theatre of Taiwan o la participació del gran Jan Fabre amb l’espectacle Belgian rules, que proposa qüestions sobre els nacionalismes belgues. La directora britànica Katie Mitchell o la nova proposta de circ d’ El Baró d’Evel també hi seran present.

Pel que fa a l’escena nostrada hi destaca, per exemple, una producció única que uneix música i dansa, Rocío Molina i Sílvia Pérez Cruz protagonitzaran Grito pelao. Pere Arquillué debutarà en la direcció de dos textos de Václav Havel a La Villarroel, mentre que altres directors com Àlex Rigola amb Vània i La resposta amb Sílvia Munt, o Mario Gas amb Humans recalaran a la Muntaner, al Goya i al Romea, respectivament.

Ja pots consultar tota la programació aquí i, fins i tot, comprar entrades. Durant les setmanes vinents t’anirem desgranant tot el que ens ofereix el gran festival de les arts escèniques de la ciutat.

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
  • Pau Rosell Simón
    Pau Rosell Simón

    Quines ganes!!! Una programació plena de possibles èxits… bon grec’18!!

    Respondre
    07/05/2018
Enllaç copiat!