La Fura del Baus proposa una versió teatral de [REC], el film de Balagueró i Plaza

Redacció

Mai abans dues disciplines com el cinema i les arts escèniques s’havien unit tan estretament per configurar una experiència de terror. [REC].1 és com s’anomena aquesta nova proposta immersiva que La Fura dels Baus representarà a l’espai Utopia126 durant només tres dies: de 3 al 6 de març.

Un moment de l’espectacle ‘[REC].1’ de La Fura dels Baus. Imatge: Alejandro García / EFE

Cinema o teatre? Realitat o ficció?

[REC] és un clàssic del terror mundial: la pel·lícula perfecte per començar aquest projecte de cinema en viu”, han explicat el directors artístics de La Fura dels Baus, Carlus Padrissa i Pep Gatell: “El cinema en viu és un projecte que es troba en un moment en el qual encara no ens podem imaginar què passarà”.  L’experiència compta la col·laboració de Filmax i el vistiplau de Jaume Balagueró i Paco Plaza, directors de l’emblemàtic film: “Quan vam cear [REC] ja ens va motivar el fet de generar un vincle i interacció entre protagonista i espectador”, recorda Balagueró, i afegeix: “El públic havia de sentir-se part de la pel·lícula, com si hi estigués a dins: aquest és un pas més”.

El director artístic de La Fura dels Baus i director del projecte ‘[REC].I’, Carlus Padrissa, amb el cineasta Jaume Balagueró. Imatge: @EP

L’ojectiu és clar: “Experimentar la por en viu”, però la proposta dirigida per Padrissa també abordarà altres temes com la llibertat i reflexions sobre com la por pot alterar la percepció racional de la realitat, excloure la dignitat i el sentit de la justícia, alhora que perjudica greument la intel·ligència. [REC].1 també qüestiona les estratègies que s’adopten per a la supervivència, com a individus i comunitat, i allò que estem disposats a perdre a fi de sentir-nos salvat, com la pròpia llibertat.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!