La famosa Merda d’Artista de Manzoni, al Barts

Teatre Barcelona

Coneixeu Piero Manzoni? Sí, aquell artista que va vendre merda enllaunada a preu d’or! Doncs a la Sala Barts hi podreu veure un musical esbojarrat basat en la seva figura que segur que no us deixarà indiferents.

TEATRE_BARCELONA-Merda_d_artista-REVISTA

Els responsables són la companyia Kaktus Music, que porta més de quatre anys girant amb èxit Pegados, un musical diferente i que després de passar pel Festival Grec ara porta Merda d’Artista a la Sala Barts.

Piero Manzoni va portar al límit de la moralitat el discurs de l’art, jutjant el mercat de l’art des del propi art presentant la seva col·lecció de llaunes metàl·liques amb ‘merda d’artista’ el 1961. En aquell moment el preu es va equiparar al de l’or. Les llaunes, però, no només es van vendre, sinó que a més a més han estat exposades al MOMA de Nova York i la Tate Modern de Londres. L’obra encara perdura i fa només un any es va vendre l’últim exemplar per més de cent mil euros.

Ferran González, coautor de l’obra amb Joan Miquel Pérez i actor que encarna l’artista, ha explicat que tot i ser una comèdia molt boja, el personatge de Manzoni no l’han volgut ridiculitzar i “és molt fidel a com era l’artista”. La resta de personatges, en canvi, “sí que són molt bojos” i creen trames paral·leles. Hi veurem una marxant d’art que conspira contra l’artista amb el suport d’un dels seus socis, la seva dona, que intenta donar-li suport, una periodista… Tot, en un ambient glamurós del Milà dels anys seixanta i acompanyat de la música en directe d’un piano, una bateria i un contrabaix.

La directora de l’espectacle, Alícia Serrat, s’ha mostrat satisfeta de poder portar al teatre un musical creat per una companyia d’aquí. I és que considera que en el gènere musical “sembla que només es puguin fer coses bones agafant-les de fora i adaptant-les aquí, traduint-les al castellà o al català”.

El repartiment està format pels mateixos autors, Ferran González i Joan Miquel Pérez, a més de Gemma Martínez, Xènia Reguant, Frank Capdet i Nanina Rosebund, que interpretaran una quinzena de números originals i divertits acompanyats dels músics Joan Miquel Pérez, Eloi López, Martí Soler i Paco Weht.

Text: Mercè Rubià

Escrit per
Teatre Barcelona
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!