Tot el que necessites per anar al teatre

La Badabadoc estrena ‘Metamorfosis’, una obra sobre la transsexualitat a l’Uruguai

12 febrer 2019
n

La Badabadoc estrena Metamorfosis, una obra escrita i dirigida per Ximena Echevarría, que ens ensenya la realitat de les persones transsexuals a l’Uruguai. El rebuig social, la negació familiar i la solitud a la qual són llançades aquestes dones, obligades a viure gairebé en la clandestinitat.

Un hospital, l’espai simula ser de taulells i rajoles, tomàquets escampats per terra que apareixen com a restes de sang i un personatge. Helena, el nom de la protagonista, parla de la seva infantesa, del descobriment de la seva identitat, dels seus jocs i de com comença a percebre l’estigma.
La trama és una metàfora de la dualitat humana, on es posen en evidència els actuals desequilibris entre principis que no saben definir-se si oposats o complementaris, què és ser home, què és ser dona? Què és ésser humà?

Metamorfosis és narrada en primera persona, mostrant una dona transgènere enfrontant-se al rebuig social, a la negació i a la brutalitat. Encara que lluny de quedar-se en el dramatisme en el qual poden incórrer aquests casos, Echevarría posa el focus en la lluita, la felicitat i en els bons moments. Amb l’actuació de Germán Weinberg, l’obra procura plantejar fins a quin límit pot ser portada una persona perquè encaixi en la societat. “El que fem és exposar una vida amb les seves belleses i les seves misèries, i amb les seves felicitats i tristeses: com les de tots”, explica Weinberg,

Metamorfosis és una obra d’Implosivo Artes Escénicas que es podrà veure a La Badabadoc els 22, 23 i 24 de febrer a les 20:30h.

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari