Tot el que necessites per anar al teatre

Metamorfosis

Metamorfosis

Metamorfosi és una obra escrita i dirigida per Ximena Echevarría, que ens ensenya la realitat de les persones transexuals a l’Uruguai. El rebuig social, la negació familiar i la soledat en què són llançades aquestes dones, obligades a viure gairebé en la clandestinitat.

Amb l’actuació de Germán Weinberg, l’obra procura plantejar fins a quin límit pot ser portada una persona perquè encaixi en la societat. “El que fem és exposar una vida amb les seves belleses i les seves misèries, i amb les seves felicitats i tristeses: com les de tots”, explica Weinberg.

Sinopsi

Un hospital, l’espai simula ser de rajoles, tomàquets escampats per terra que apareixen com restes de sang i un personatge. Helena, el nom de la protagonista, parla de la seva infantesa, de la descoberta de la seva identitat, dels seus jocs i de com comença a percebre l’estigma.
La trama és una metàfora de la dualitat humana, on es posen en evidència els actuals desequilibris entre principis que no saben definir-se si oposats o complementaris, què és ser home, què és ser dona? Què és ser humà …
Metamorfosi és narrada en primera persona, mostrant una dona transgènere enfrontant-se al rebuig social, a la negació i la brutalitat. Lluny de quedar-se en el dramatisme en què es poden incórrer aquests casos, Echevarría posa el focus en la lluita, la felicitat i en els bons moments.
Video
Fotos

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració
Articles relacionats
La Badabadoc estrena ‘Metamorfosis’, una obra sobre la transsexualitat a l’Uruguai

La Badabadoc estrena ‘Metamorfosis’, una obra sobre la transsexualitat a l’Uruguai

12 febrer 2019

La Badabadoc estrena Metamorfosis, una obra escrita i dirigida per Ximena Echevarría, que ens ensenya la realitat de les persones transsexuals a l’Uruguai. El rebuig social, la negació familiar i la solitud a la qual […]