Jordi Oriol porta els laments de Shakespeare a l’escenari del Teatre Lliure

Rubén Garcia Espelta

El Teatre Lliure presenta fins al 13 de novembre els tres espectacles que conformen la Trilogia del lament, amb autoria de Jordi Oriol i direcció de Xavier AlbertíLa caiguda d’Amlet (o La caiguda de l’ac)L’Empestat i La mala dicció. Una trilogia el denominador comú de la qual és la perversió de tres obres de William Shakespeare a partir del llenguatge.

Les tres peces venen a ser tres laments. Són queixes desesperades dels personatges per intentar comprendre’s i fer-se comprendre davant de l’espectador amb la paraula“, ha explicat Oriol en referència al títol d’aquesta trilogia, que va nèixer a partir de la representació al Lliure de la tercera peça aquest passat Grec i que recupera les dues primeres estrenades al 2007 i al 2015. Tot i ser tragèdies, les tres peces de la Trilogia del lament tenen un cert sentit de l’humor “que neix del joc lingüístic amb equívocs, confusions o sonoritats inesperades. Per mi Shakespeare és paraula i joc amb la paraula“, ha puntualitzat l’autor i intèrpret.

La música i l’espai són dos elements clau d’aquesta trilogia que va in crescendo, segons Oriol, que no compta en continuar la trilogia amb més peces. La caiguda d’Amlet (o La caiguda de l’ac) és un monòleg en vers interpretat per Oriol, que se centra en el moment en què el príncep Hamlet s’aïlla i pren consciència de la seva consciència, just quan es troba sol davant del seu destí.

L’Empestat es focalitza en Caliban, quan sol i aïllat de nou després de la tempesta, torna a ser amo del seu petit regne, però ha estat infectat per la plaga del llenguatge, que només li serveix per evocar el món que l’ha traït; un univers empestat. El músic Carles Pedragosa acompanya Oriol en escena, sota una pluja persistent i la interpretació en directe de la sonata La tempesta de Beethoven.

A partir del 27 d’octubre i fins al 14 de novembre serà el torn de la peça que tanca aquesta relectura particular d’Oriol de les tragèdies shakespearianes: La mala diccióL’espectacle, estrenat al Festival Grec 2021 en coproducció amb el Lliure, neix a partir de Macbeth i és una al·legoria del poder de la paraula i el deliri de la imaginació. Compta de nou amb la interpretació de Pedragosa i s’afegeix l’actriu Paula Malia al repartiment.

Més informació, imatges i entrades a:Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!