Jordi Bosch i Josep Maria Pinto adapten Marcel Proust en set recitals

Redacció

El Teatre Lliure engega a partir d’aquest mes de març un cicle de recitals a veu i piano dirigits per Jordi Bosch que adapten l’obra d’un gran clàssic europeu: A la recerca del temps perdut, de Marcel Proust.

El cicle inclou set peces poètiques, adaptades per Josep Maria Pinto, que representen cada volum de la novel·la i tenen el propòsit de mantenir l’estil i les paraules del cèlebre escriptor francès. “Soc un més dels milions de fans que té Proust i, aprofitant que aquest any se celebra el centenari de la seva obra, vaig pensar: quin millor tribut podem fer-li que escoltar la seva veu en un teatre?”, ha explicat Bosch en relació al perquè de la seva proposta. Pinto, per part seva, ha subratllat el repte de portar a escena aquesta obra tan extensa, que ha consistit en “saber fins on es pot tallar, saber què es pot sacrificar, malgrat que ens faci mal, i saber què cal mantenir perquè és essencial”.


Claudia BenitoJordi Boixaderas, Mario Gas i Emma Vilarasau seran els intèrprets encarregats de posar veu a A la recerca del temps perdut. “Aquests textos són d’aquells en els quals s’ha d’aprofundir, s’ha de picar pedra i fer-los teus”, ha comentat Jordi Boixaderas. També Emma Vilarasau ha destacat la dificultat del text: “Gramaticalment, es difícil de llegir perquè hi ha força subordinades. Cal llegir-ho moltes vegades, perquè el qui ho escolti per primera vegada, ho entengui a la primera”.

Aquest repartiment estel·lar anirà acompanyat per un piano (Daniel Vidal) i un violí (Jordi Prim), que tocaran música en directe en un escenari vestit amb mobiliari d’època ubicat a l’Espai Lliure.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

Una edició més, i ja en van vint-i-vuit, l’Ateneu Popular de 9Barris es presenta amb ganes d’entretenir, emocionar i reflexionar. Aquest any, el tàndem format per Magda Puig i Oriol […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!