Iván Morales: “La partida d’escacs és un acte d’amor al teatre”

Redacció

El Teatre Romea ha presentat la primera producció pròpia del 2019: La partida d’escacs, versió d’Iván Morales a partir de la dramatúrgia d’Anna Maria Ricart sobre l’última novel·la de l’autor austríac Stefan Zweig. El director artístic del Teatre Romea, Josep Maria Pou, s’ha mostrat molt satisfet a l’hora d’acollir una peça “d’un autor imprescindible com Zweig” al Teatre Romea. A més, Pou ha remarcat que aquesta és “la primera vegada que el text es presenta a Catalunya”.

Amb aquest muntatge, Iván Morales s’estrena en la direcció d’escena al Romea, teatre en què va debutar en la interpretació l’any 1992. “Tinc moltes ganes de compartir La partida d’escacs amb el públic del Romea, on vaig començar a estimar l’ofici del teatre”, ha declarat el director. La monomania i les obsessions són les grans protagonistes d’aquesta peça teatral que és “un cant a la supervivència amb una consciència profunda sobre els dimonis els quals cal sobreviure. Un viatge sensorial cap a l’obsessió”, ha explicat. Morales ha descrit la peça com “un acte d’amor al teatre. Un text amb un llenguatge contemporani, que vol traspassar al públic aportant una mirada pròpia”. Per al director el teatre és “un art efímer que ha de trobar la manera de dialogar amb el seu temps”. La partida d’escacs proposa un diàleg amb l’autor des d’una perspectiva contemporània i convida a l’espectador a mirar el passat per parlar del present més immediat. Amb aquesta adaptació, Iván Morales espera “connectar amb el públic i fer-lo vibrar en una aventura col·lectiva”.

En aquesta nova producció, el director compta amb un company de viatge excepcional: Jordi Bosch. En un exercici interpretatiu ple d’humor i d’humanisme, l’actor assumeix tots els papers de l’obra sol a l’escenari, i es converteix en el narrador d’aquesta història sobre una obsessió: la de dominar “el joc de reis”, els escacs. Per al director de l’espectacle “treballar amb en Jordi Bosch és una masterclass diària d’amor a la feina i al teatre”.

Jordi Bosch ha lloat l’encert de Jordi González, vicepresident d’Art i Continguts del Grup Focus, a l’hora de proposar-li un material de Zweig. L’actor s’ha declarat seguidor de l’autor austríac que va crear aquest “relat curt d’una intensitat molt gran”. “Stefan Zweig és un mag, té una habilitat única per fer-te viatjar a través de les històries que explica”, ha declarat. El protagonista de la peça també ha volgut destacar la feina de l’equip artístic de La partida d’escacs: “un equip amb un talent impressionant que ha configurat una partitura espectacular al voltant del text de Zweig i el món de la monomania”. En aquesta línia, Iván Morales ha afegit que “hem aconseguit explicar la joia d’una obsessió, de l’alegria que dóna i dels seus perills, en una obra de teatre llampant i entretinguda”.

La partida d’escacs inicia funcions dissabte 18 de maig al Teatre Romea, i es podrà veure fins al 16 de juny. 

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!