Una guerra fraticida al menjador de casa: “RITTER, DENE VOSS”

Comunicació

El Teatre Akadèmia presenta el seu nou espectacle de producció pròpia: Ritter, Dene, Voss / Retorn, una comèdia de Thomas Bernhard.

TEATRE_BARCELONA_Akademia_Ritte

SOBRE L’ESPECTACLE

“Ritter, Dene, Voss”, és mostra de l’anomenat “Teatre de la Nova Subjectivitat”. Dene i la seva germana Ritter, ambdues actrius, treuen per enèsima vegada el seu germà filòsof del centre psiquiàtric de Steinhof, per dur‐lo a la casa familiar que han heretat. Ell torna a casa, però amb la idea de romandre‐hi un temps breu.
El darrer títol que Bernhard va firmar ens mostra tres personatges al límit. La casa familiar de la família Worringer és un infern del qual no es pot fugir i que té el centre neuràlgic al menjador, a l’hora de dinar. L’obra, escrita el 1984, està inspirada en la història de la família del filòsof i matemàtic austríac Ludwig Wittgenstein. Bernhard l’utilitza per escriure de manera autèntica sobre les relacions familiars i d’amor, amb eines teatrals molt precises. Amb sarcasme, lucidesa, musicalitat i estranyesa compon la melodia d’una comèdia extrema.
L’obra és el resultat d’un projecte que fa temps que Mercè Managuerra, directora del teatre Akadèmia i actriu de l’espectacle, i el director Konrad Zschiedrich tenien entre mans. Els dos artistes, després de treballar junts diverses vegades, han volgut portar a l’escenari aquesta comèdia de Bernhard que permet disseccionar la realitat d’una societat vienesa decadent sense filtres ni prejudicis.Si Bernhard va batejar els personatges i la peça amb els cognoms dels tres actors que van protagonitzar-la en la seva estrena, ara el director Konrad Zschiedrich hi afegeix un a paraula, “retorn”. Retorn de l’obra, retorn de Ludwig a la casa paternal, o al manicomi? “Però què és un títol?”, ens planteja Zschiedrich. “Potser una promesa…”. El director firma també la traducció de l’obra, en què ha hagut de treballar amb llengües (el català i l’alemany) que tenen possibilitats de llenguatge molt diferents.

EL TUIT-CONCURS: 5 entrades dobles

Disposem de 5 entrades dobles per diumenge dia 2 de març a les 18:30h.

Per participar només heu de fer un tuit dient que voleu veure “Ritter, dene voss”, citant a @BarcelonaTeatre i al @TeatreAkademia. Els més ràpids en tuitejar s’enduran les entrades!

Si no confies en la teva sort pots comprar les teves entrades aquí:

Escrit per
Comunicació
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
 • Jaume Ferri

  Hola, val la pena anar a veure-la. El treball de l’Emilià Carrilla és impressionant.
  Gràcies per les invitacions!

  Respondre
  03/03/2014
  • Comunicació
   Comunicació

   Gràcies per deixar-nos la teva recomanació Jaume! :)

   Respondre
   04/03/2014
Enllaç copiat!