Fotocrònica d’una (pre)Diada escènica

Mercè Rubià

La Nit Blanca del Tricentenari ha omplert de teatre i dansa els carrers de la Ribera i el Gòtic i ha portat, per primer cop, l’espectacle inaugural de FiraTàrrega a Barcelona abans de la seva estrena.

Una de les companyies més aplaudides ha estat la Cia. Mar Gómez i el seu espectacle Heart wash. Amb una rentadora i una bugada que mai s’acaba, els dos ballarins han sorprès el públic amb una història d’amor fora de temps i de lloc explicada a través d’una dansa contemporània molt física i fins i tot contorsionista. A la mateixa plaça Claire Ducreux ha interpretat Réfugiée Poétique, que ha fet somriure el públic amb el seu vagabund que somnia tornar al món el seu sentit. A escasses passes, a la plaça Jaume Sabartés, Sacude oferia un dels seus espectacles de dansa aèria.

ciamargomez3

ciamargomez5

claireducreux1

dansaaerea1

Xoc de cultures al Parc de la Ciutadella

El Parc de la Ciutadella ha estat l’espai amb més afluència de públic amb La Ira dels Peixos, l’espectacle inaugural de la Fira de Tàrrega, que per primer cop s’ha estrenat abans a Barcelona. Dirigit pel xilè Ignacio Achurra, es tracta d’un muntatge de teatre de carrer amb música en directe i dansa que utilitza la trobada entre els residents d’un vaixell que viuen de la recollida d’escombraries del mar i uns visitants que desconeixen els seus costums, una reflexió sobre les cultures minoritàries, els estats i el totalitarisme.

irapeixos1

iradelspeixos9

irapeixos3

irapeixos5

irapeixos8

irapeixos7

Text i fotografies: Mercè Rubià

Escrit per
Mercè Rubià TWITTER

Periodista. Teatrera. Enamorant-me de la dansa i el circ. Advertència: Si la majoria de recomanacions tenen molts aplaudiments no és per falta de criteri (que potser també), sinó perquè prefereixo parlar de les obres que m’han agradat. Molt lluny de voler fer (o ser) crítica.

Articles relacionats
El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

Una edició més, i ja en van vint-i-vuit, l’Ateneu Popular de 9Barris es presenta amb ganes d’entretenir, emocionar i reflexionar. Aquest any, el tàndem format per Magda Puig i Oriol […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!