Festival CatBaSur connecta el teatre unipersonal de Catalunya amb Buenos Aires

Rubén Garcia Espelta

Quatre obres teatrals catalanes, que es podran veure a la sala Badabadoc de Barcelona entre l’1 i el 21 de desembre, competeixen en la segona edició del CatBaSur, el Festival de Teatre Unipersonal de Barcelona, i opten a una residència teatral a Buenos Aires.

El festival, nascut l’any passat per celebrar 5 anys de la sala, es consolida com un punt de trobada entre teatres i companyies de diferents ciutats i té per objectiu exportar el teatre d’aquí fora de les nostres fronteres. Aquest any, però causa de la pandèmia i les restriccions de moviment, no hi podràn actuar companyies argentines, per aquest motiu l’organització ha decidit ampliar el festival de 2 a 4 dies.

CatBaSur proposa una selecció d’obres que tenen un denominador comú: estan interpretades només per una sola persona. “Volem posar en valor aquest gènere que, per l’aparició d’altres formes unipersonals generalment còmiques, el monòleg s’ha anat considerant un gènere frívol”, comenten els responsables de la sala, i afegeixen: “Reivindiquem aquest gènere per la responsabilitat que assumeix una sola persona durant tot l’espectacle“.

Les companyies Projecte Galilei, Factoria els Sánchez, La nau va i Càndida són les seleccionades aquest any pel CatBaSur, amb quatre dramatúrgies de proximitat que exploren noves formes d’expressió teatral. Les produccions competeixen pel Premi de Jurat i el Premi del Públic, el primer dels quals suposa una residència a Buenos Aires i la seva representació a la sales argentines Moscú Teatro i Banfield Teatro Ensamble, mentre que el segon suposa fer temporada a La Badabadoc de Barcelona.

Més informació sobre les obres que participen:
Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Poesia i espiritualitat escena, amb Lluís Homar

Poesia i espiritualitat escena, amb Lluís Homar

El Teatre Romea alberga aquest febrer dues propostes de la Companyia Nacional de Teatre Clàssic (CNTC) amb Lluís Homar com a impulsor, director i intèrpret. Alma y palabra. San Juan […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!