COMÈDIA

Eu Manzanares critica el capitalisme a la tragicomèdia ‘Dopaland’

Sergi Pompermayer dirigeix aquest espectacle que torna fins al 7 d'abril a l'Off de La Villarroel

Rubén Garcia Espelta

Els parcs d’atraccions o parc temàtics proporcionen als seus usuaris felicitat i evasió a canvi d’un preu per entrar-hi. Dopaland és el nom d’uns d’aquests espais i és el nom que porta per títol el nou text que Eu Manzanares. Estrenada a la Sala Fènix, l’obra dirigida per Sergi Pompermayer torna a la cartellera amb Adriana Segurado i Felipe Cabezas, com a protagonistes.

Dopaland explica la història de dos treballadors del parc tancants en un habitació claustrofòbica, una jove responsable de RRHH i un no tan jove animador disfressat que ha protagonitzat un incident de relacions públiques sense precedents. “És una comedia que parla de nosaltres i ens posa enfront del mirall”, explica Pompermayer: “L’obra reflexiona sobre com som les persones i ens convida a compartir preguntes, preocupacions i, sobretot, riure de nosaltres mateixos”.

Adriana Segurado i Felipe Cabezas, protagonistes de l’espectacle

La felicitat és un dels temes principals de l’obra, però també ens parla de les principals preocupacions de la societat, com la feina. “És un joc perverç i divertit que apela a fets concrets que segurament em viscut durant la nostra vida laboral, que apela a com vivim a aquest nou esclavatge contemporàni”, diu Manzanares.

La peça també critíca les narratives interessades, que crea el sistema capitalista, al voltant d’una aparent felicitat que evoca a una societat alineada a consumir sense sentit. Segona la dramaturga: “És una reflexió divertida i irònica sobre el capitalisme en la qual tots ens podrem sentir identificats, ja que malhauradament ens passem gran part de la vida treballant”.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!