Els diners no fan la felicitat, però més val comprovar-ho

Mercè Rubià

David Fernández protagonitza Maldita fortuna al Teatre Apolo, una comèdia dirigida per Paco Mir amb inspeccions d’Hisenda, paradisos fiscals i el poder dels diners.

TEATRE_BARCELONA-Maldita_fortuna_0

Un home a l’atur i el seu amic, un defraudador i l’inspector d’Hisenda, l’ex-de l’home a l’atur, una russa amb qui s’està coneixent i una dissenyadora d’interiors amb un gust dubtós i una obsessió per l’art contemporani que ningú comparteix. Aquests són els personatges de la comèdia Maldita fortuna, que després de l’èxit a París s’estrena per primer cop a l’Estat espanyol i s’instal·la al Teatre Apolo sense data de sortida. Paco Mir dirigeix l’elenc encapçalat per David Fernández i signa l’adaptació bilingüe català-castellà d’aquesta comèdia de Francis Veber, l’autor d’El sopar dels idiotes.

Fernández interpreta altre cop François Fillon, ara a l’atur i a punt de tocar fons, fins que troba una feina d’encarregat d’un pis en obres propietat d’un defraudador d’Hisenda que s’amaga a Costa Rica. Fent-se passar per aquest home trobarà la manera de remuntar i fins i tot es convertirà, de la nit al dia, en una icona sexual. “A vegades no cal tenir diners, sinó només fer veure que en tens”, explica Paco Mir. Toni Sevilla, Marta Capel, Susanna Garachana, Carles Gilabert, Anna Gras i Pep Miràs completen un repartiment amb llarga experiència en la comèdia.

A la presentació no han volgut desvetllar res més de la trama, però us en podem avançar una petita escena:

Escrit per
Mercè Rubià TWITTER

Periodista. Teatrera. Enamorant-me de la dansa i el circ. Advertència: Si la majoria de recomanacions tenen molts aplaudiments no és per falta de criteri (que potser també), sinó perquè prefereixo parlar de les obres que m’han agradat. Molt lluny de voler fer (o ser) crítica.

Articles relacionats
El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

Una edició més, i ja en van vint-i-vuit, l’Ateneu Popular de 9Barris es presenta amb ganes d’entretenir, emocionar i reflexionar. Aquest any, el tàndem format per Magda Puig i Oriol […]

El Teatre Lliure és transforma en un cinema

El Teatre Lliure és transforma en un cinema

El Teatre Lliure de Gràcia s’ha convertit en un cinema per acollir l’estrena d’El cine, un drama còmic de la dramaturga nord-americana Annie Baker que dirigeix Marilia Samper. El muntatge transcorre en un cine atrotinat d’una ciutat qualsevol de […]

Comentaris
 • Pilar Espachs Pagès

  Molt divertida!
  Els personatges están ” bordats”.
  Per passar una bona estona per descobrir com se’n en surten.

  Respondre
  16/03/2015
Enllaç copiat!