Els contes d’Empar Moliner arriben al Poliorama sota la direcció de David Selvas

Rubén Garcia Espelta

La comèdia amb cançons Testimo si he begut, de Dagoll DagomLa Brutal i T de Teatre farà temporada al Teatre Poliorama a partir del 9 d’octubre.

Tres de les companyies de teatre més rellevants de l’escena catalana s’han unit per pujar per primera vegada als escenaris un text d’Empar Moliner: “Les tres companyies han influït en la meva vida: he sortit trasbalsada d’algunes de les obres que han fet. He sortit cantant i volent abraçar desconeguts“, explica.

Testimo si he begut és un espectacle creat a partir d’un total de vuit contes i narracions originals d’Empar Moliner, i sis cançons compostes per l’ocasió pel músic Andreu Gallén. Dirigit per David Selvas, el muntatge està interpretat per les quatre actrius de T de Teatre (Mamen DuchMarta PérezCarme Pla i Àgata RocaRosa Gàmiz, que actuaran en alternança), a les que s’uneixen Marc RodríguezMercè Martínez Ernest Villegas. “Unes ties que admiro, una companyia que admiro, un director que admiro decideixen que tots aquests personatges (no gens carismàtics, no gens agraciats i potser una mica còmics) pujaran a l’escenari. Jo els veuré i els sentiré“, comenta l’escriptora.

Els vuit contes que formen l’espectacle són una acurada selecció de la mateixa Emparextrets dels volums de relats amb el mateix títol, Testimo si he begut(Premi Lletra d’Or 2005); de Tot això ho faig perquè tinc molta por (Premi Mercè Rodoreda 2005), i d’altres inèdits escrits especialment per l’obra. “Hem triat els contes més divertits, però també n’hi ha algun de tristot, sí, no s’ha pogut evitar… M’agradaria que sortint de veure l’obra també volguéssiu cantar i abraçar desconeguts“, diu Moliner.

El món que l’Empar desplega en els seus contes és d’una lucidesa radical i estimulant. Relacions de parella que pengen d’un fil, combatre la rutina amb imaginació, històries d’amor nascudes gràcies a les apps de cites, una columnista que busca inspiració en el dol d’un desconegut… Històries esbojarrades que fascinen per la seva singularitat, protagonitzades per personatges no gens carismàtics, no gens agraciats, però molt còmics.

El muntatge no es va poder estrenar l’any passat a la capital catalana degut a la pandèmia de la COVID-19. La seva estrena estava prevista pel març del 2020, just quan va començar el confinament domiciliari i tot es va aturar.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!