TEATRE MUSICAL

El Terrat organitzarà un torneig de musicals al Grec 2023

La proposta té com a objectiu donar suport als creadors de teatre musical i potenciar la nova creació de teatre musical en català

Redacció

El Festival Grec de Barcelona i El Terrat, juntament amb la col·laboració del Mercat de Música Viva de Vic, presenten RIIIING! Els musicals que truquen a la porta, una idea de l’actor Toni Viñals que consisteix en dues jornades on es durà a terme un Torneig de Musicals de les propostes seleccionades dins el marc del Festival Grec 2023.

Durant els dies 10 i 11 de juliol de 2023, es presentaran, a Casa Terrat, 8 propostes artístiques de les quals una serà seleccionada, per un jurat format per 5 professionals del sector teatral i pel públic, per rebre el reconeixement com a Millor Proposta d’Espectacle. Aquesta distinció anirà acompanyada d’una dotació de 5.000€ en metàl·lic per ajudar al desenvolupament del projecte. Dins les jornades, es concedirà també un reconeixement al projecte amb la Millor Composició Musical, que serà programat al proper MMVV, a l’àrea Pro, per presentar la proposta davant de programadors públics i privats, en format de 30 minuts i només amb música i veus. D’altra banda, hi haurà un tercer reconeixement pel projecte amb la Millor Lletra de Cançó, que obtindrà l’enregistrament d’una maqueta i, per últim, hi haurà el Reconeixement Especial del Públic, de votació popular.

Convocatòria oberta

Les 8 propostes artístiques que es presentaran durant les dues jornades hauran estat seleccionades per un jurat i després d’haver passat dues fases abans d’arribar al torneig final. Fins al 9 d’abril, tant artistes, productors com creadors teatrals de Catalunya i la resta de l’Estat espanyol poden presentar el seus projectes amb l’objectiu de potenciar la nova creació de teatre musical en català. El formulari d’inscripció de les propostes escèniques juntament amb les bases de la convocatòria es troben en aquest enllaç.

D’aquesta manera, El Terrat i el Festival Grec de Barcelona pretenen convertir RIIIING! Els musicals que truquen a la porta en un punt de trobada i de reflexió anual pels creadors i les companyies emergents on puguin mostrar els embrions dels futurs espectacles musicals de casa nostra, i esdevenir un fòrum de discussió artística pels creadors de teatre musical, així com per a productores i exhibidors.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!