El Teatre Romea recupera la seva faceta lírica amb un festival dedicat a Rossini

Redacció

Cap compositor va gaudir del prestigi i popularitat que va tenir Gioachino Rossini en vida. Avui, és considerat la figura més important de l’òpera del primer terç del segle XIX. Va agafar el testimoni d’autors italians com ara Paisiello o Cimarosa, però també es va deixar influir per l’escola vienesa, representada per Mozart i Haydn.

El Teatre Romea homenatjarà al compositor amb el Barcelona Rossini Opera Festival, un festival d’opera dedicat al compositor italià i que es podrà veure del 8 al 20 de juny. El festival, impulsat per l’Òpera de Cambra de Barcelona, suposarà recuperar la faceta lírica del teatre del carrer Hospital el qual reobrirà de nou la fossa del teatre, tancada durant dècades. 

Dedicar un festival a Rossini a Barcelona, és una idea meravellosa” comenta Raúl Giménez, director artístic del festival, i afegeix: “És un compositor que tothom coneix i que s’associa amb l’alegria, la comicitat i la genialitat. Sabia com construir i estructurar les obres i coneixia la fórmula per fer riure o emocionar el públic i el públic“. El Barcelona Rossini Opera Festival inclourà dos espectacles operístics – L’occasione fa il ladro i La scala di seta – així com una sèrie d’ activitats paral·leles com la conferència Rossini al Romea amb l’expert Ramon Gener, un taller professional o un col·loqui sobre el compositor clàssic amb diferents professionals del sector.

La programació, a més, inclourà el recital Rossiniana, protagonitzat per la soprano Serena Sáenz i el baríton Carles Pachón (baríton), acompanyats al piano per Anna Crexells, amb peces de concert i àries i duets semirepresentats, de temàtica humorística i amorosa, escollits entre els personatges còmics i lírics del catàleg rossinià. 

Més informació i entrades a:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!