El Teatre Akadèmia celebra el centenari de Fellini amb Mario Gas i Rossy de Palma

Redacció

Per celebrar el centenari del naixement de Federico Fellini, el 20 de gener del 2020, el Teatre Akadèmia de Barcelona ha presentat Maestro Fellini, un homenatge a una de les personalitats més extraordinàries del panorama del cinema italià i mundial i amb un repartiment de luxe: Rossy de Palma i Sergio Rubini (actor italià protagonista del film Intervista, dirigit pel mateix Fellini) en la funció especial en italià, Mario Gas i Serena Vergano del 22 de gener al 2 de febrer en castellà i Mario Gas i Mar Ulldemolins del 5 al 16 de febrer en català.

Maestro Fellini endinsarà l’espectador en un viatge a través de l’univers del director italià on mitjançant entrevistes, cartes, escrits i notes de direcció que posen de manifest i evoquen una figura de primer ordre del món artístic italià i universal, ens presenta una oda al director en forma de lectura a dues veus il·lustrada amb imatges dels seus projectes i assajos amb els actors. L’espectacle també comptarà amb el testimoni d’amics i artistes que van tenir l’oportunitat d’entrar al seu món, com ara: Alberto Sordi, Giulietta Masina, Marcello Mastroianni, Anita Ekberg, Sandra Milo, Nino Rota, Roberto Rossellini, Anna Magnani, Bernardo Bertolucci, Luchino Visconti o Roberto Benigni.

L’obra, escrita a quatre mans pel director artistic del Teatre Akadèmia Guido Torlonia i per Ludovica Damiani, pren com a referència l’espectacle i estructura de Caro Maestro, homenatge al director teatral Giorgio Strehler, que es va estrenar al mateix teatre durant la temporada 2017-18.

Maestro Fellini ha estat versionat en tres idiomes diferents. La primera versió, en italià, de la mà d’Ivano Marescotti, presentada al Teatro Quirino de Roma el 2008 i al MAAM de Mosca el 2011. La segona a l’IIC de París amb Gerard Watkins com a protagonista el 2009 i, finalment, la versió amb Diane Lane i Edward Northon en anglès al Signature Theatre de NYC en 2013.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!