El Teatre Akadèmia celebra el centenari de Fellini amb Mario Gas i Rossy de Palma

Redacció

Per celebrar el centenari del naixement de Federico Fellini, el 20 de gener del 2020, el Teatre Akadèmia de Barcelona ha presentat Maestro Fellini, un homenatge a una de les personalitats més extraordinàries del panorama del cinema italià i mundial i amb un repartiment de luxe: Rossy de Palma i Sergio Rubini (actor italià protagonista del film Intervista, dirigit pel mateix Fellini) en la funció especial en italià, Mario Gas i Serena Vergano del 22 de gener al 2 de febrer en castellà i Mario Gas i Mar Ulldemolins del 5 al 16 de febrer en català.

Maestro Fellini endinsarà l’espectador en un viatge a través de l’univers del director italià on mitjançant entrevistes, cartes, escrits i notes de direcció que posen de manifest i evoquen una figura de primer ordre del món artístic italià i universal, ens presenta una oda al director en forma de lectura a dues veus il·lustrada amb imatges dels seus projectes i assajos amb els actors. L’espectacle també comptarà amb el testimoni d’amics i artistes que van tenir l’oportunitat d’entrar al seu món, com ara: Alberto Sordi, Giulietta Masina, Marcello Mastroianni, Anita Ekberg, Sandra Milo, Nino Rota, Roberto Rossellini, Anna Magnani, Bernardo Bertolucci, Luchino Visconti o Roberto Benigni.

L’obra, escrita a quatre mans pel director artistic del Teatre Akadèmia Guido Torlonia i per Ludovica Damiani, pren com a referència l’espectacle i estructura de Caro Maestro, homenatge al director teatral Giorgio Strehler, que es va estrenar al mateix teatre durant la temporada 2017-18.

Maestro Fellini ha estat versionat en tres idiomes diferents. La primera versió, en italià, de la mà d’Ivano Marescotti, presentada al Teatro Quirino de Roma el 2008 i al MAAM de Mosca el 2011. La segona a l’IIC de París amb Gerard Watkins com a protagonista el 2009 i, finalment, la versió amb Diane Lane i Edward Northon en anglès al Signature Theatre de NYC en 2013.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!