‘El Nino’ aborda l’abús sexual infantil en l’àmbit familiar, a l’Escenari Joan Brossa

Redacció

La companyia La Salamandra s’instal·la a l’Escenari Joan Brossa per presentae a partir del 17 de març, i fins al 4 d’abril, El Nino. El muntatge parteix de la traducció de Joan Casas de l’obra Il Bambolo – dov’è più facile guardare de la dramaturga italiana Irene Petra ZaniLoredana Volpe dirigeix aquesta peça protagonitzada per Enka Alonso, que aborda un tema tan delicat com és l’abús sexual en la infància des d’un tractament singular.

La proposta sorgeix de l’associació entre la xarxa europea Fabulamundi i la Sala Beckett, i després d’una lectura dramatitzada en la hi va ser present el mateix traductor: “Em vaig enamorar completament d’aquell material. Hi havia moltes propostes interessants, però per a mi cap de tan singular com aquest text que elabora un tema difícil (els abusos en la infància dins el marc de la família), i és capaç de portar-lo a un tractament poètic i dramatúrgic molt imaginatiu i potencialment molt seductor per a una actriu i també per als espectadors, explica Joan Casas.

L’obra planteja la relació entre una dona (Enka Alonso) i la seva parella: un nino inflable. Un relació que anirà destapant detalls de les seves vides com l’anorèxia que sofreix ella, com a símptoma dels fantasmes del passat en forma d’abús.

La Salamandra, companyia creada per Loredana Volpe, ha estrenat muntatges com No Exit (Huis Clos) de Sartre al Teatre Akadèmia o la recent Ànsia (Crave) de Sarah Kane a la Sala Atrium.

Més informació i venda d’entrades a:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

Una edició més, i ja en van vint-i-vuit, l’Ateneu Popular de 9Barris es presenta amb ganes d’entretenir, emocionar i reflexionar. Aquest any, el tàndem format per Magda Puig i Oriol […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!