El Maldà presenta la nova temporada

Redacció

Els Pirates Teatre celebren cinc anys al capdavant de la gestió del Maldà amb una programació que suma fins a nou espectacles d’estrena amb cinc espectacles que tornaran després d’esgotar entrades a la temporada actual. “Històries de prop“, és el títol que segueix resumint el projecte d’aquesta sala que reuneix companyies amb projectes de petit format que combinen paraula, música i moviment. La programació per a la temporada 2018-19 convidarà a reflexionar sobre temes com les desigualtats de gènere, abusos de poder, identitat sexual, o les guerres.

No volem deslligar la nostra programació dels temps convulsos que vivim i per això hem volgut que tinguessin una presència destacada els espectacles inquiets, espectacles vius que ens connecten amb el que vivim i que casen perfectament amb una sala on les històries es viuen a tocar“, ha resumit Adrià Aubert, membre de la companyia i director artístic de la sala.

Els Pirates Teatre tancaran el 8 de juliol la temporada 2017-18 amb un augment del 10% de l’ocupació, especialment significatiu en una temporada molt complicada per la situació política del país. Destaquen també la continuïtat fora de la sala de produccions com Barbes de balena i Les dones sàvies, amb més de 80 actuacions per tot Catalunya i Espanya.

Les dones són les protagonistes dels espectacles de creació, tornen grans èxits i es manté el suport a les companyies.

La nova temporada d’El Maldà s’iniciarà el mes d’agost i comptarà amb 19 espectacles, dels quals 9 seran estrenes, i comptarà amb fins a sis companyies estables que presentaran els seus projectes de teatre i dansa. Així ho resumeix Marina Marcos, membre de la companyia i productora de la sala: “Gràcies a la complicitat de les companyies que presenten els seus projectes a El Maldà podem seguir augmentant el nombre d’estrenes que oferim al públic. El públic de la sala és cada vegada més fidel i ha entès perfectament el nostre compromís amb les companyies estables com a eina de creació. això és el que som, i això és el que volem fomentar en la nostra professió“.

Entre les companyies programades per a aquesta temporada, que han participat en la roda de premsa de presentació, destaquen Cia. La Ràtzia, The Feliuettes, La Ruta 40 i Teatre Obligatori. La Cia. La Ràtzia estrenarà el seu primer espectacle Croades, un exemple del compromís del Maldà amb les companyies més joves. Entre els espectacles que tornen s’expliquen Barbes de balena, Les dones sàvies, El llarg dinar de Nadal, Tot el que no ens vam dir La màquina de parlar. La programació no oblida els espectacles musicals de petit format amb dues estrenes destacats: Ciutat de gespa de Joan Vázquez i Gerard Alonso, creadors de l’exitós Paquito forever, i El temps que no tindrem, el darrer espectacle de la trilogia creada per Alícia Serrat iDaniel Anglès, aquest cop amb la complicitat del pianista Dani Campos. A més, els espectadors del Maldà tindran l’oportunitat de veure els tres espectacles escrits per Alícia Serrat en les últimes temporades de la sala durant el mes de maig.

Com en el cas d’Alícia Serrat, les dones són les protagonistes dels espectacles de creació que es podran veure aquesta temporada a El Maldà, amb propostes com Rastres_Argelers, d’Aina HuguetLa màquina de parlar, de Victòria SzpunbergEver after, un espectacle de teatre dansa de la Cia. Nadine GerspacherBarbes de balena, una creació d’Anna Maria Ricart, Mònica Bofill, Ariadna Cabiró, Núria Cuyàs, Laura López i Anna RomeroAkelarre, de lacia. The Feliuettes, entre d’altres. Els Pirates Teatre han volgut destacar que El Maldà produirà fins a tres d’aquests espectacles. Així ho explica Marina Marc: “Com a companyia comprenem que de vegades és complicat trobar les eines per produir un espectacle i volem donar suport a la creació de projectes que aconsegueixin que la nostra programació reflecteixi una societat igualitària, que és una altra de les nostres fites“. També Carles Gilabert presentarà un espectacle de creació escrit i protagonitzat per ell mateix sota el títol Res em fa gran.

La temporada 2018-19 es tancarà el mes d’agost de 2019 amb un nou muntatge teatral a partir del text original de Peter Pan, que obrirà la col·laboració entre El Maldà i La Excèntrica de Santa Coloma de Gramenet.

D’altra banda, la línia de cabaret es reformula en la temporada 2018-19 per sortir dels dilluns i passar a formar part d’una programació més estable, però sense perdre el seu caràcter. Així, trobarem algunes de les estrenes de la temporada, com el western Johnny & Vienna, de Llàtzer GarciaNadales., l’espectacle d’Iban Beltran, Carles Pedragosa i Josep Pedrals que vol trencar amb el Nadal més comercial, i Akelarre, el nou espectacle de The Feliuettes que completaran amb un equip artístic íntegrament format per dones.

A més de la programació de cabaret, teatre i dansa, la sala oferirà cicles ja habituals en la programació com: Maldà 1700 (cicle de música antiga i xocolata), el cicle de rondalles mallorquines Al cel ens vegem tots plegats i el festival Maldà Endansa.

Arxivat a
Articles relacionats

Barcelona s’omple de Nadal

Durant catorze dies la Plaça de Catalunya i la Plaça Universitat acolliran el Barcelona Festival de Nadal. Una programació per a tot tipus de públics on les arts escèniques es […]

Recitar Shakespeare cuinant una truita

Oriol Pla és un dels joves talents més cotitzats al nostre país. Quan tot just acaba d’estrenar als cinemes Girasoles silvestres, de Jaime Rosales, i de reposar un altre èxit […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!