NOVA TEMPORADA TEATRAL

El Maldà aposta per la reivindicació, el musical, l’humor i el cabaret

Les noves creacions de The Feliuettes o l'èxit 'Guillermotta' formaran part de la programació de la sala

Rubén Garcia Espelta

El Maldà inaugura la seva desena temporada, sota el comandament d’Els Pirates, apostant per 16 espectacles que conformaran la seva programació per la temporada 22/23. La sala, ubicada al carrer del Pi, estrena nova temporada celebrant les bones dades de l’anterior superant el 70% d’ocupació i havent rebut a la seva sala al voltant de 7000 espectadores.

Els protagonistes de la temporada d’El Maldà

Reivindicar des del teatre

Dels 16 espectacles programats sis seran estrenes totals, dos de les quals són produccions pròpies. Després d’èxits com El bon polícia, que va donar el tret de sortida al nou curs, i d’èxits com Els Secundaris, que actualment comparteix cartellera amb El Mal del jazz, la programació apostarà per tot un seguit d’espectacles que tenen com a denominador comú un rerefons reivindicatiu, constructiu i resilient, però que alhora desprenen vitalitat i positivitat.

Laura Aubert i Bernat Cot a ‘Els secundaris’

Adéu, Jane! de Clara Moraleda i Juanjo Marín, nés el primer exemple, que es podrà veure al novembre i tracta sobre l’extirpació d’un pit en una noia adolescent i sobre la pressió estètica que viuen les dones. També s’apostarà per reflexions al voltant de temes com les violències estètiques en espectacles com Divina de la mort de la Cia. Fa-òf, que tornen aquest any amb un cabaret descarat i lleuger que estarà en cartell durant el mes de desembre. Pau Carrió i Laura Aubert recuperaran Des de l’ull de l’huracà, que ja es va poder veure a la sala Tallers del Teatre Nacional i torna a El Maldà per reflexionar sobre els límits entre els conflictes bèl·lics i el periodisme. Tampoc hi faltarà la nova producció de La Virgueria amb La punta de l’iceberg que tracta el plaer femení com a revolució i que es podrà veure a l’abril.

Musicals de petit format i l’aposta per l’hora del vermut

Com a novetat d’aquesta temporada, El Maldà torna a apostar per programar espectacles els diumenges a l’hora del vermut. Apart d’El Mal del jazz, en cartell, es podran veure el Poema inacabat basat en poemes de Gabriel Ferrater o el nou espectacle de The Feliuettes, Ja us he reconegut, un espectacle concert que descobrirà la faceta més desconeguda de Núria Feliu. L’època nadalenca també albergarà a la sala el ja tradicional show Nadales amb Iban Beltran, Carles Pedragosa i Josep Pedrals. Amb l’entrada del 2023, la sala recuperarà quatre únics funcions de l’èxit Guillermotta de Jordi Cornudella, Jordi Prat i Coll i Jordi Vidal, Premi Teatre Barcelona al Millor Musical de Proximitat i Millor Intèrpret de Musicals.

Laia Alsina, Maria Cirici i Laura Pau són The Felieuttes. Imatge: Sergi Panizo

Els amants del gènere també gaudiran d’espectacles com Broadway al Maldà, un concert que ha preparat a mida en Joan Vázquez; Sant Pere el farsant, un conte de Setmana Santa en quatre actes per quatre actrius i orquestrina del Col·lectiu Pedant i a Missa i Repicant; o 3 desitjos, amb la nova companyia La sinàptica que presentarà un musical de proximitat i en català sobre una malaltia que afecta a moltes famílies, l’Alzheimer.

Més informació, imatges i entrades per la programació d’El Maldà aquí.

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!