‘El futur’ d’Helena Tornero arriba al TNC

Redacció

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) estrena El futur, una obra amb autoria i direcció d’Helena Tornero que es podrà veure del 20 de març al 14 d’abril a la Sala Tallers. L’espectacle està protagonitzat per Júlia Genís, David Menéndez, David Vert i Ester Cort.

El muntatge explica la història d’una noia que coneix a un home estranger. Un succés, com diu la sinopsi de l’espectacle, que podria no haver passat, però passa. L’home estranger fuig del seu passat. La noia fuig del seu futur. L’home estranger vol anar a Estocolm per trobar-se amb algú, però hi ha problemes. De burocràcia. I de fronteres.

La noia s’acaba de treure el carnet de conduir i vol fer alguna cosa perquè el seu pare s’enfadi de veritat. I justament fa tres dies que el pare de la noia s’ha comprat un cotxe nou. Tota aquesta història podria no haver passat, però passa. Ha passat. Passarà. El futur és aquella cosa que quan arriba, deixa d’existir. Es pot fugir d’allò que encara no existeix?

L’espectacle tanca el cicle  de Teatre per a joves de la temporada 2018/2019 del TNC. Helena Tornero és diplomada en turisme per la UdG i llicenciada en direcció i dramatúrgia per l’Institut del Teatre. Ha estudiat escriptura teatral amb T. Cabré, C. Batlle, S. Belbel, Enzo Cormann, J. Sanchis Sinisterra i Rafael Spregelburd. En teatre ha escrit obres com El Vals de la Garrafa (Premi Joan Santamaria 2002), Les Madames (Artenbrut, 2003), Submergir-se en l’aigua (Premi SGAE 2007), Suplicants (Temporada Alta 2008), Apatxes (Premi de Teatre 14 d’Abril 2009), You’re pretty and I’m drunk (Teatre Lliure 2011), No parlis amb estranys (fragments de memòria) (TNC 2013), Búnquer (Grec 2013), entre d’altres.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!