El Festival Sâlmon s’obre al CCCB i al Santa Mònica en la seva 10a edició

Redacció

Fins al 20 de febrer el Festival Sâlmon celebra la seva 10ena edició i amb un total de 28 propostes que ompliran quatre espais de la ciutat de dansa, moviment, perfomance, exposicions, tallers i reflexió. Entre les principals novetats d’aquest any hi ha la represa de la programació presencial i l’incorporació de dos nous espais: el Centre d’Arts Santa Mònica, que albergarà l’espectacle inaugural, i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), que se sumen a espais habituals com el Mercat de les Flors o La Caldera.

‘Larva (Body concert)’ de Marta Ziólek, es podrà veure al CCCB

La companyia El Conde de Torrefiel, habituals del festival, seran els encarregats d’inaugurar-lo amb una mostra i taller que reflexiona sobre el treball al segle XXI: Ultraficció nr4. / Working Class, un treball fet amb la col·laboració d’estudiants d’arquitectura de la UPC. Altres noms que destaquen són el sevillà Alberto Cortés que estrenarà El ardor, una peça que reflexiona sobre comunitats invisibilitzades del barri i que culminarà amb un itinerari per diferents zones del barri del Raval.

El CCCB, en canvi, albergarà propostes com Larva (Body concert) de Marta Ziólek, un solo de dansa transgressora sobre el poder de la vocalització i les seves implicacions polítiques. En aquest mateix espai també s’hi podrà veure a Pauline L. Boulba i Aminata Labor, que portaran per primer cop a Barcelona una versió d’As buffard as possible en col·laboració amb un grup queer de músics i cantants aficionades de Barcelona.

Jocelyn Cottencin presenta ‘Monumental’, al Mercat de les Flors

Al Mercat de les Flors, entre altres coses, s’hi podrà veure la nova peça del creador francès Jocelyn Cottencin: Monumental, una proposta que haurà treballat amb 15 coreògrafs i intèrprets del teixit local per activar una memòria visual i col·lectiva fruit de representacions de la nostra història. Finalment, La Caldera aglutinarà la programació de diumenge amb propostes per a criatures de 5 a 11 anys com el taller d’art travesti, Burn baby, burn! o Darrere els ulls, davant l’esquena, d’Alexandra Laudo, que connecta la fotografia i les selfies amb el mite de Narcís.

Imatge del taller ‘Burn baby, burn!’, que es realitzarà a La Caldera

Hi ha propostes gratuïtes, prèvia reserva, i entrades que oscil·len dels 5 als 12€. Més informació a: www.festivalsalmon.com

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!