Tot el que necessites per anar al teatre

El Festival IF Barcelona presenta nova edició amb la figura humana com a nexe

4 novembre 2019
n

El Festival IF Barcelona, la biennal de teatre visual, de figures i titelles de Catalunya, organitzat amb la col·laboració de l’Institut del Teatre, l’Arts Santa Mònica, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Sala Hiroshima, l’Antic Teatre, l’Estruch i el Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet, clou enguany el seu tercer bienni. Sota el títol ‘Figura i cos‘, el festival ha explorat al llarg d’aquests dos anys (2018-2019) el cos humà i les seves presentacions escèniques com a protagonista.

Elsanys parells, el festival s’estructura al voltant d’una sèrie de residències de creació i laboratoris de recerca, i els anys senars, com enguany, es dediquen a l’exhibició dels projectes que han estat en residència, així com a mostrar el treball de companyies nacionals i internacionals. Els projectes en residència d’aquest bienni, juntament amb una programació internacional convidada, veuran la llum en la cinquena edició d’IF Barcelona, que tindrà lloc del 6 al 17 de novembre.

Les activitats i espectacles del festival tindran lloc enguany en diversos espais de la ciutat de Barcelona com l’Institut del Teatre, la Sala Hiroshima, el Centre d’Arts Santa Mònica, l’Antic Teatre i a altres ciutats de Catalunya com Sabadell (L’Estruch – Fàbrica de Creació de les Arts en Viu) i Santa Coloma de Gramenet (Teatre Josep Maria de Sagarra, Auditori Can Roig i Torres i Can Sisteré – Centre d’Art Contemporani).

La figura humana com a nexe comú

IF Barcelona, amb el seu compromís amb el suport a la creació i recerca en teatre visual, proposa en aquesta nova edició un ventall de corpografies amb la figura humana com a nexe comú. Enguany, el festival ha programat un total de 19 activitats, de les quals 4 són projectes en residència aquest bienni que dialoguen amb 5 propostes convidades, moltes d’elles internacionals.

Bonecos de Santo Aleixo

El cos escènic ha tendit a convertir-se no pas en allò que representa sinó en allò que és en essència: una màscara, un titella, una carcassa. En aquesta edicióIF Barcelona les propostes de la modernitat occidental es troben amb el teatre arcaic, els rituals, les tradicions barroques i la pervivència d’un univers simbòlic i performatiu titllat d’exòtic, com el dels Bonecos de Santo Aleixopatrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO.

Projectes en residència

Entre els projectes en residència d’aquest bienni, podrem veure peces com El lloc? De ser nosaltres, de Pep Aymerich, on l’artista combina la dansa, el moviment i l’acció amb les rèpliques en fusta del seu cos i del de la seva filla Sira, en forma de marionetes articulades; o Human Form II – Puppets de Minako Seki, una proposta que ultrapassa els límits de les formes humanes amb titelles a escala real.

Altres propostes

També es podran veure espectacles com ¡Ay! ¡Ya!, de Macarena Recuerda Shepherd, una il·lusió que ens porta a percebre la realitat de diferents maneres, Desde el azul, una proposta sobre els desitjos i creences de la vida artística d’Inés Pasic, una de les figures més conegudes del món del mim i el teatre de titelles o Fulla blanca, recerca en el món de la poesia visual i l’animació que utilitza com a únic material escènic el paper blanc, entre d’altres espectacles.

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari