Tot el que necessites per anar al teatre

La “nova normalitat teatral”: 1,5 metres de distància i mesures higièniques

10 juny 2020
n

El Boletín Oficial del Estado (BOE) ha publicat avui, dimecres 10 de juny, el real decret de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària i que entraran en vigor un cop finalitzi la Fase 3 i l’Estat d’Alarma, previst per al 21 de juny.

El decret de la “nova normalitat” recull mesures comunes com l’ús obligatori de les mascaretes o la reducció de la distància de seguretat dels 2 als 1,5 metres. Això permetrà la represa d’activitats als centres de treball, els centres docents, els comerços, els hotels i els allotjaments turístics o instal·lacions esportives i  també als teatres i equipaments culturals. Recupera l’article sobre com serà la “nova normalitat teatral” i les mesures que adoptaran els teatres, clic aquí.

La nova normativa per als equipaments culturals i espectacles públics:

Les comunitats autònomes seran les que fixin l’aforament en la nova normalitat en l’àmbit de la cultura i els espectacles públics.

El BOE concreta que les administracions competents hauran d’assegurar que els titulars d’equipaments culturals, els titulars d’establiments d’espectacles públics, i els seus organitzadors, han de complir les normes d’aforament, desinfecció, prevenció i condicionament que aquestes determinin. Les mesures mínimes decretades són que als espais es garanteixi una distància interpersonal mínima d’ 1,5 metres, així com el degut control per evitar les aglomeracions. Quan no sigui possible mantenir aquesta distància de seguretat, s’han de seguir les mesures d’higiene adequades per prevenir els riscos de contagi.

Per tant, els teatres podrien omplir les seves platees assegurant la distància d’ 1,5 metres entre els espectadors, sense ús de mascareta, o bé omplir totes les butaques sense distàncies de seguretat però amb l’obligatorietat de l’ús de les mascaretes.

 

 

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari