El Club Capitol abaixarà el teló aquest 2020 al no prorrogar-se el contracte de lloguer

Andreu Rami

Firma el manifest per la protecció del patrimoni cultural i dels espais escènics de Barcelona

L’empresa Grup Balañà, l’actual gestora de la sala CLUB CAPITOL de Barcelona, ha informat en un comunicat que no podrà seguir amb la seva activitat teatral després de finalitzar la present temporada degut a què el propietari del local ha anunciat que no prorrogarà el contracte d’arrendament al grup que també gestiona altres espais escènics com el Tívoli, Teatre Coliseum, Teatre Borràs i el Teatre Principal. L’empresa gestiona l’espai des de 1962.

Fundat com a cinema el 23 de setembre de 1926 i conegut popularment sota el nom de Can Pistoles per la seva habitual cartellera de pel·lícules de l’oest, però també d’aventures i terror. Les seves vistoses intervencions publicitàries a la façana van ser un element popular fins ben entrat el segle XX.

Va albergar dues sales a finals dels 80, i va esdevenir un reconegut espai per a les arts escèniques després de l’estrena de Cómeme el coco, negro de La Cubana, qui va presentar l’espectacle de varietats en una sala encara en reformes. L’èxit va ser tal, que el Capitol es va convertir en teatre estable l’any 1997.

En aquests més de 20 anys d’activitat teatral, s’han representat prop de 14.000 funcions d’un total de 379 espectacles, sumant més de 2.700.000 espectadors.

La sala Gran del Capitol va acollir durant 9 temporades el monòleg de més èxit del còmic galaicocatalà Pepe Rubianes: Solamente. El nom del de Vilagarcía de  Arousa va  passar a associar-se per sempre més a la sala, en rebre aquesta el seu nom com a homenatge després de la seva mort.

El món del teatre es posa en marxa per evitar la desparició d’espais escènics

El sector teatral està sumant forces per pressionar les institucions públiques per evitar el tancament  progressiu de sales de teatre que aboca la ciutat de Barcelona a la desertització cultural. En breu podràs signar un manifest conjunt i s’anunciaran mesures per tractar de fer front a aquesta greu situació, que ha agafat una dimensió més dramàtica amb l’anunci del tancament del teatre alternatiu i espai de recerca escènica La Vilella.

Escrit per
Andreu Rami
Articles relacionats
Comentaris
 • Paloma

  Com podem ajudar per fer que això no pasi?!?!?

  Respondre
  16/12/2019
 • GAL SOLER

  Y QUÉ VAN A HACER OTRA GRAN TIENDA DE ROPA?
  Y LA CULTURA, QUE?

  Respondre
  13/12/2019
Enllaç copiat!