CIRC CONTEMPORÀNI

El ‘Circ d’Ara Mateix’ s’obre per atreure més públic

Companyies com Los Putos Mákinas, Collectif Malunés i Wilbur, entre les propostes més destacades del cicle

Marcel Barrera Cabezas

Cop de volant al Circ d’Ara Mateix. El cicle que organitza cada dos anys el Mercat de les Flors aborda, entre els dies 27 d’abril i l’11 de maig, una nova edició, aquesta vegada amb la voluntat de captar nous espectadors i, més concretament, guanyar públic jove.

El cicle no perd la seva essència original, propostes de circ contemporani i d’autor que no es queden en el pur entreteniment sinó que fusionen les diferents arts escèniques. Però sota aquesta capa, aquest any també hi ha ganes d’obrir-se a més al públic. Per això, per primera vegada en els seus 10 anys d’existència, s’ha organitzat un espectacle inaugural de gran format, a càrrec de la companyia francesa Les filles du renard pâle, que es podrà veure gratuïtament els dies 27 i 28 a la plaça Margarida Xirgu. S’hi espera molta gent del barri del Poble-Sec i també públic divers de tota la ciutat. El seu espectacle de corda fluixa, titulat Résiste, donarà el tret de sortida a 15 intensos dies d’una programació amb un total de 14 espectacles.

Les filles du renard pâle

“Com a equipament públic ens hem d’obrir a la ciutadania, la nostra missió és apropar les arts, en aquest cas el circ, a tothom”, explica Marc Olivé, responsable de la programació. Sense aquesta obertura hauria estat difícil veure al còmic Wilbur (Víctor Ostriz), personatge conegut sobretot per les seves aparicions a la televisió. Els dia 30 d’abril presentarà Piensa en Wilbur, espectacle que també s’ha vist els últims mesos als teatres privats Aquitània i Poliorama i on l’artista combina amb molta gràcia les acrobàcies amb l’humor.

En una línia també humorística i especialment canalla, la programació inclou una companyia totalment desconeguda a Catalunya però que segur que trenca motlles si els joves o els no tan joves s’animen a anar-hi. Són Los Putos Mákinas, una parella de sorprenents malabaristes (Andrés Torres i Gonzalo Fernández) que presentaran el seu espectacle Petróleo ja cap al final del festival, els dies 10 i 11 de maig.

Circ a la carpa

El programa inclou un espectacle en una carpa. Durant tres dies MOVEDBYMATTER & Colletif Malunés presentarà un dels plats forts: BITBYBIT.  Els germans Bruyninckx, poc abans de tancar la seva gira mundial, segur que deixaran bocabadats als espectadors amb els seus equilibris amb les mandíbules. A inicis de maig també trepitjarà el Mercat de les Flors la companyia Not Standing, del belga Alexander Vantournhout. Ho farà amb Foreshadow, una peça coreogràfica amb set ballarins-acròbates.

S’inclouen en el cicle tres noms seleccionats per la plataforma europea de joves talents CircusNext: Andrea Salustri, la companyia Palimsesta i l’equilibrista Juan Carlos Panduro. A més, veurem les noves fornades dels alumnes del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel i les companyies Doisacordes, La Vispera i 7Bis, amb la participació de Marica Marinoni, una jove artista italiana que va triomfar amb la roda Cyr en l’última edició del Festival de Demain, referent imprescindible per a tots els bons aficionats al circ contemporani.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Marcel Barrera Cabezas

Periodista. Entre els anys 1997 i 2009 va ser redactor del diari El Punt. Actualment col·labora en vàries revistes i publica el Diari del Circ a Vilaweb. Va ser membre de la primera junta directiva de l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC) i cap de redacció de la revista Zirkòlika entre els anys 2012 i 2022. Ha realitzat diverses conferències sobre circ i publicat el llibre Animal de Circ. Retrat de Tortell Poltrona.

Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!