El ‘CaRRoussel’ del Grec, teatre en la intimitat del cotxe

Mercè Rubià

Cinc autors, cinc històries i cinc cotxes. Vuit actors, dos directors i una formació musical, els Lisboa Zentral Cafè. A la plaça Margarita Xirgu, davant del Mercat de les Flors, us hi espera una fira, un Carroussel ben particular, un dels espectacles més íntims i especials del Festival Grec.

 

– No sabia ni si mirar-lo. – Nosaltres hem aplaudit, al final! I què, s’ha deixat alguna paraula, el teu?

Quan als espectadors ens treuen de context no sabem gaire com actuar, què hem de fer. Tampoc els autors. Almenys en aquest cas. Els escriptors Josep Maria Fonalleras i Màrius Serra són dels primers en veure la seva peça al Carroussel que La Reial ha muntat a la plaça Margarita Xirgu. I estan encantats. Serra, amb l’entusiasme que el caracteritza; Fonalleras mirant la resta de passatgers, amb un somriure tímid. I és que de ben segur, un escriptor pocs cops té la oportunitat de veure, a pocs centímetres, la reacció d’aquell qui rep la seva història. Menys, algú que fins ara no ha escrit teatre, sinó novel·les. Tampoc és habitual per als espectadors, és clar, això de tenir l’actor a tocar -literalment- o convertir-se en un voyeur que, des del seient de darrer d’un cotxe, contempla una discussió de parella.

Imma Monsó, Marta Rojals i Francesc Serés són els altres tres autors d’aquestes peces de 15 minuts que fins diumenge es poden veure -i viure- dalt d’un cotxe amb actors com Òscar Muñoz, Vanessa Segura o Ramon Vila. N’hem parlat amb la companyia i espiat un dels viatges. Pugeu al cotxe i ho veureu:

I si ho voleu viure vosaltres mateixos, trobareu tota la informació sobre horaris i entrades a la fitxa de l’espectacle:

Text: Mercè Rubià

Vídeo: Neus Riba

 

Escrit per
Mercè Rubià TWITTER

Periodista. Teatrera. Enamorant-me de la dansa i el circ. Advertència: Si la majoria de recomanacions tenen molts aplaudiments no és per falta de criteri (que potser també), sinó perquè prefereixo parlar de les obres que m’han agradat. Molt lluny de voler fer (o ser) crítica.

Articles relacionats
Queralt Riera, una veu feminista i postdramàtica

Queralt Riera, una veu feminista i postdramàtica

Les arts escèniques contemporànies obren la mirada i l’escolta cap a les dones. No som conscients de com l’home ha dominat el sector. No només en l’àmbit professional, sinó sobretot […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!