El Ballet Nacional de España porta ‘Electra’ al Teatre-Auditori Sant Cugat

Redacció

El Ballet Nacional de España (BNE) continua la seva gira per Espanya amb el seu darrer muntatge, Electra. Ara, el Teatre Auditori Sant Cugat programa aquest cap de setmana, els dies 29 i 30 de març, dues úniques representacions a Catalunya d’aquesta que és una de les seves obres més avantguardistes, Electra. Es tracta d’un complet treball del Ballet Nacional de España realitzat sota la direcció d’Antonio Najarro i coreografiat pel creador Antonio Ruz en col·laboració amb la ballarina Olga Pericet, tot un referent en la renovació del flamenc.

El sofisticat muntatge, que es va estrenar el 9 de desembre del 2017 al Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida, on va conquerir el Premi Cerino atorgat per la premsa especialitzada, suposa un gran repte per al BNE i un autèntic desafiament contemporani, ja que en ell es donen la mà grans dosis de dansa contemporània, flamenc i dansa espanyola. Electra  va més enllà d’estils i disciplines. Significa una experiència humana i sensorial en què moviment, espai, llum, música i veu conformen un espectacle total i innovador.

És la primera obra argumental del BNE en la direcció actual d’Antonio Najarro, la qual retrata el mite de la tragèdia grega, des d’una perspectiva d’avantguarda, inspirada en l’imaginari popular.

“Vull que el Ballet Nacional de España continuï sent un reflex de l’excel·lència de la nostra dansa. El caràcter contemporani d’aquest ballet es dóna la mà amb una gran dosi de flamenc i dansa espanyola, sota un prisma d’avantguarda estilística”, afirma Najarro.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!