‘EDITH PIAF! The Show’ homenatja el centenari de la cantant

Redacció TeatreBarcelona

El Teatre Tívoli homenatja a la cantant francesa Edith Piaf, coincidint amb el centenari del seu aniversari, amb EDIT PIAF! The Show.

TEATRE_BARCELONA-piaf_the_show-REVISTA_2

L’espectacle concert repassa la vida i la carrera de la cantant coneguda amb el sobrenom de la Môme Piaf, la nena pardal, a causa de la seva petita estatura (1,47m). I ho fa a través de les seves cançons en directe, interpretades per la jove però consolidada artista Anne Carrère. La producció francesa, que visita Barcelona entre el 12 i el 14 de juny en el marc d’una gira mundial, està inspirada en la pel·lícula La vida en rosa (La Môme, 2007) guardonada amb dos Oscars -un d’ells per a l’actriu protagonista, Marion Cotillard-.

El muntatge, que consta de dos actes de 45 minuts i una pausa, vol fer que el públic experimenti un viatge a través dels carrers de Montmartre i la Sala Olympia durant el París del 1950, de La Vie en Rose, gràcies a projeccions d’audiovisuals i de fotografies inèdites de Piaf. Per aquells que no dominin el francès, les pantalles també traduiran les lletres i les narracions. Sobre l’escenari, la veu solista està acompanyada de quatre músics: un pianista, un acordionista, un contrabaix i un percussionista, amb batería i xilòfon.

TEATRE_BARCELONA-piaf_the_show-REVISTA_1

L’espectacle s’emmarca en les celebracions oficials del primer centenari del seu naixement, que culminarà al desembre de 2015 a París, coincidint amb la data del seu aniversari.

LA VEU CANTANT

Carrere, nascuda el 1985 a Toulon (sud de França), va iniciar la seva formació artística als 12 anys, quan va començar a fer classes vocals amb Daniel Bastian i formació teatral amb Didier Biosca. Ben aviat va començar a escriure les seves primeres cançons i el seu primer espectacle. Des d’aleshores, ha estudiat una gran varietat de gèneres de dansa, incloent, el jazz i el breaking dance clàssic i més tard va realitzar estudis de teoria musical, flauta i piano. Va compaginar els estudis artístics amb una llicenciatura literària, i en acabar-la es va unir a la seva primera banda, amb la que va començar a llaurar-se un nom al sector. Carrere està considerada com una gran artista que “crea i innova constantment”, “d’una manera única i rica cada vegada que actua davant del públic”, senyala Comèdia en un comunicat.

https://youtu.be/nwIodWdSIVE

L’AVAL DE L’AMIGA ÍNTIMA DE PIAF

Però el que realment avala Carrere com a personificació del mite Piaf és el reconeixement de la també artista Germaine Ricord, amiga i confident de la Môme.

Amant de les cançons clàssiques franceses, Carrere va participar a la convocatòria del càsting de 2014 per PARIS! The Show, en el que el productor i director de la sèrie, Gil Marsalla, quedà captivat pel poder de la seva veu i el seu carisma natural: immediatament li va oferir el paper d’Edith Piaf per PARIS! The Show. En el mateix període, la cantant va conèixer a Ricord, que va fer de cantant corista de Piaf durant una gira de tres anys. Ricord també va quedar enamorada de la veu i d’aquesta petita senyora que li recorda molt a la seva amiga Edith Piaf.

A continuació podeu veure un tastet de l’espectacle:

https://youtu.be/GuxAeSihdgs

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Comentaris
  • Joan Cubi Tort

    Quina delícia de veu i quin espectacle més emotiu! Feia molt temps que no veia tot el públic dempeus i fascinat. No tinc paraules per agrair aquest regal, però us asseguro que no ho oblidaré mai.

    Respondre
    15/06/2015
Enllaç copiat!