Tot el que necessites per anar al teatre

David Selvas dirigeix ‘Àngels a Amèrica’ amb la Kompanyia del Lliure

20 octubre 2018
n

La peça magistral del dramaturg nord-americà Tony Kushner arriba a Montjuïc de la mà de David Selvas, amb Pere ArquilluéVicky Peña, Òscar Rabadan i La Kompanyia Lliure. “M’he plantejat l’obra com un culebrot metafísic que obre en canal la societat americana dels anys 80 per diseccionar-la amb el virus de la SIDA com a excusa”, ha explicat Selvas a la roda de premsa. “El text parla sobre la possibilitat de canvi, d’un lloc on les persones ens podem entendre encara que no ho sembli”, ha afegit.

FOTO: Felipe Mena

Dividida en dues parts (S’acosta el mil·lenni i Perestroika), la primera va ser el primer espectacle que va presentar el Teatre Nacional de Catalunya, dirigit per Josep Maria Flotats. Finalment, però, mai es va arribar a estrenar la segona. Aquesta vegada, afortunadament, es podran veure totes dues. Selvas ha expressat la seva felicitat de poder estrenar també Perestroika perquè, segons les seves paraules, “té tot el sentit del món en una època on Trump és el president dels EUA. Té moltes connexions amb Reagan i, per aquest motiu, hem afegit alguna referència”.

A la primera part, som a l’inici de l’epidèmia de la Sida als EUA, quan sota el mandat de Ronald Reagan els malalts que la pateixen fan una baixada als inferns en tots els aspectes de la seva vida. A la segona, l’epidèmia ha progressat i, després de l’infern, només queda tornar a pujar i creure en la possibilitat de més llum, de més vida, i en el progrés de la Humanitat.

Les dues parts es presenten en funcions alternes de dimecres a diumenge, excepte el dissabte, quan es pot veure a les 17:30h. la primera i a les 21h. la segona (no cal haver vist la primera per veure la segona).

La Kompanyia s’ha mostrat entusiasmada per abordar aquest projecte tan ambiciós. Un dels seus membres, Eduard Lloveras, ha dit: “És un viatge immens. Potser el projecte més gran que he fet i que faré mai com actor, i també el personatge més interessant i difícil. L’hem d’aprofitar molt, aquesta oportunitat”. També han fet referència al plaer de compartir escenari amb els actors veterans que els acompanyen: Pere ArquilluéVicky Peña i Òscar Rabadan i a tot el que han après amb ells. Arquillué és l’únic del repartiment que també va participar en el muntatge original del TNC.

“Estem fent justícia a un error històric que és que no es va poder estrenar la segona part d’aquesta obra en el seu moment. Només per això, ja ha valgut la pena”, ha declarat Arquillué.

Es tracta d’una de les peces més importants de la dramatúrgia americana de finals del segle XX. Serà en cartell del 25 d’octubre al 25 de novembre a Montjuïc.

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentaris
  • Pau Rosell Simón
    Pau Rosell Simón

    Feia temps que a Barcelona no es veia res així! Felicitats

    Respondre
    04/11/2018