Daniel Anglès: “Amb ONYRIC volem convertir el Teatre Condal en la casa del musical”

Redacció

El gènere musical serà el gran protagonista del nou projecte artístic del Teatre Condal, ONYRIC, que s’estrenarà a partir de la temporada vinent. Daniel Anglès serà el director artístic d’ONYRIC, el nou nucli de creació al voltant del gènere musical adscrit al Grup Focus.

Segons ha explicat Daniel Martínez de Obregón, president del Grup Focus, ONYRIC neix “en un moment en què es parla de decadència cultural i de certa paràlisi del sector a la ciutat”. El Grup Focus ha presentat aquest projecte en el marc d’aquesta conjuntura “per demostrar que volem ser positius, volem ser actius i som capaços de recuperar el lloc que Barcelona i Catalunya han tingut en el sector teatral”, ha declarat Martínez.

“L’aposta per dedicar un teatre al gènere musical és un fet insòlit al nostre país i demostra valentia i passió” ha assegurat Daniel Anglès. El director del nou projecte artístic del Teatre Condal ha anunciat que la intenció d’ONYRIC, que compta amb César Martínez, Director d’Art i Continguts del Grup Focus, com a principal impulsor del segell, és “convertir el Teatre Condal en la casa del musical”. Això es vol aconseguir apostant per acollir grans títols del gènere, dotant d’un punt de vista contemporani a totes les produccions ONYRIC, comptant amb artistes internacionals de reconeguda trajectòria i amb una dotació tècnica de màxima qualitat perquè el Condal tingui el millor so, entre altres factors.

Tal com ha explicat el director artístic d’ONYRIC, la programació es construirà a partir de produccions d’alt rigor i qualitat artístics; activitats en paral·lel; concerts d’artistes internacionals; espectacles en dilluns; masterclasses i muntatges familiars, entre altres propostes.

ONYRIC té la voluntat de crear i consolidar comunitats al voltant del gènere musical. En aquest sentit, el nou projecte artístic del Teatre Condal convidarà l’espectador a gaudir de les produccions en cartell de manera diferent a través de la VIP experience -un passi preferencial que pretén eixamplar l’experiència teatral-; la funció relax -un format habitual al West End i a Broadway, que el Teatre Condal oferirà en primícia al nostre país- i les postfuncions -que permetran conèixer els secrets de les produccions amb segell ONYRIC-. “Volem parlar amb el públic de tu a tu, i oferir-li la possibilitat de viure els nostres espectacles de manera diferent”, ha declarat Anglès.

Les dames del perpetu socors, primera producció ONYRIC

Un dels musicals de gran èxit a Broadway i premiat amb cinc premis Tony l’any 2015 obrirà la temporada 2018-2019 del Teatre Condal. Es tracta de Fun Home, que dirigirà Daniel Anglès, i està basat en el popular còmic autobiogràfic d’Alison Bechdel. La nova cartellera es completarà amb el concert de Kerry Ellis, estrella del musical que ha protagonitzat espectacles memorables com Cats, Miss Saigon o Wicked, entre d’altres; 24 hores de la vida d’una dona, musical basat en la novel·la de Stefan Zweig que compta amb Sílvia Marsó de protagonista; o el gran èxit de la temporada 2017-18 al Condal: 25 il·lusions del Mag Lari, que tornarà a partir de desembre.

La primera producció pròpia d’ONYRIC, Les dames del perpetu socors, es presentarà el febrer del 2019. Es tracta d’una adaptació de Lee Hall, creador de Billy Elliot. Daniel Anglès ha anunciat que demà 21 de març ONYRIC convoca inscripcions a les audicions per seleccionar el cast d’aquesta producció.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!