‘Best of you’: La dansa treu el millor de tu

Redacció

Redactor: Jordi Sora / @escenadememoria

Sis anys fent bolos amb un mateix espectacle no és una cosa que pugui dir qualsevol. La Intrusa Danza ha portat arreu Best of you i clourà el seu periple al SAT Teatre el 21 i 22 de desembre. Emoció pura que Virginia Garcia i Damián Muñoz volen compartir aquí amb altres dos ballarins: Agnès Sales i Héctor Plaza. Amb la voluntat de crear una nova experiència de l’obra; ara que es tornarà a representar a la ciutat, el lloc on es va estrenar.

Best of you retrata el munt de tensions que es generen en els petits instants i que provem (de vegades sense sentit) d’alleugerir de la millor manera: són els acords violents que sonen entre la música en directe i els intèrprets. Els que resulten de la fricció sorgida del contacte humà. Les conseqüències d’una vida compartida. Un vaivé de forces oposades, en un etern recomençar, tal com s’esdevé en la quotidianitat: pressions i relaxacions, desplaçaments i acostaments, fortor i suavitat, explosions i nimietats, llunyania i reconciliacions. Tot ballat amb l’elegància de la Intrusa Danza: amb la maduresa que dóna saber-se generadors d’un bagatge coreogràfic dens i profund.

Per a l’ocasió, han volgut fer alguns canvis en la peça, tant a escala artística, com integrant a les noves generacions de la companyia. En l’àmbit narratiu, s’hi incorpora un flashback, on els nous convidats entren a escena, amb la intenció de mirar cara a cara el passat de ficció. Ofereixen així la possibilitat de veure, recordar i reconèixer de quina manera va començar tot. Els orígens singulars que van fer possible la creació, com també la consciència del temps que han passat junts. Sempre a la recerca de la tensió justa que permeti mantenir l’equilibri entre ells dos; també amb els nous ballarins i amb la composició musical i la del moviment.

Cossos entregats a una percussió de gestos intensos i sempre en contacte l’un amb l’altre, a voltes des d’una certa violència, altres cops dibuixant sensibles duos. Sempre creant la partitura d’allò que de debò interessa en el joc a dos (o a tres, o a quatre…): els afectes.

La dansa treu el millor de tots ells, perquè n’és espai compartit. Partitura sensible, repetitiva, de tot allò que genera viure. Si vau tenir l’oportunitat de veure-la en el seu dia, segur que us sorprendrà l’afegit argumental i la intervenció dels dos nous ballarins; si no coneixeu encara la feina de La Intrusa Danza, us meravellarà la capacitat d’introspecció i l’exaltació dels sentiments que són capaços de generar a través del llenguatge corporal.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Una dona, un paper, cent homes

Una dona, un paper, cent homes

L’actriu María Hervás protagonitzarà una de les experiències teatrals més singulars d’aquest Grec: The Second Woman (‘La segona dona’) de Nat Randall i Anna Breckon, dues creadores que treballen en […]

Dansa més enllà de l’escenari

Dansa més enllà de l’escenari

Si bé des dels seus orígens els museus són els espais privilegiats on conservar el patrimoni material, fa temps que les seves sales s’omplen de propostes efímeres: música, recitals o […]

‘Afanador’, el poder de la barreja

‘Afanador’, el poder de la barreja

Hi ha barreges com l’aigua i l’oli, que no acaben d’unir-se i conserven les seves identitats tot i que posis interès a generar un ens nou. Després, n’hi ha d’altres […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!