Arriben els #Nanoteatre amb 16 obres

Redacció TeatreBarcelona

#Nanoteatre és la nova proposta d’un grup de joves teatreros que van veure a Madrid el format dels microteatres i van somiar amb portar-lo a la Vila de Gràcia… I se n’han ensortit! Voleu veure els espais?

UN FUNCIONAMENT 4X4

Un total de 16 obres de petit format es representaran els dissabtes de novembre a l’entitat cultural d’Els Lluïsos de Gràcia, en diferents espais de l’edifici on hi són temporalment –al costat de la seu habitual de la Plaça del Nord, que està en reformes–. Cada sessió comptarà amb quatre obres, que es representaran simultàniament en en quatre espais diferents, repetides en quatre passis (el primer a les 20h i l’últim a les 23:30h). Això permetrà que els espectadors puguin veure tots els muntatges, si volen: cada un costarà 3 euros, però han preparat una promoció d’un total de 10 euros per als que escullin els quatre.

Per a les estones d’esperes, habilitaran un bar a la planta baixa, un espai on prendre alguna cosa en bona companyia i, a través d’una pantalla, veure un tastet de les obres de la vetllada.

TEATRE_BARCELONA-nanoteatre_gracia-neus_riba-REVISTA_1 

AMBAIXADORS DE GRÀCIA

Ens ho han explicat la Rita Marieges, la Mar Solà i el Ramon Micó (artífexs de d’aquest cicle, juntament amb l’Eva Solé i el Marc Camprodon), que han creat la proposta per amor a l’art: “Tota la taquilla és pels artistes, els organitzadors no en traiem res!”, asseguren. Això ha estat possible gràcies a que van guanyar, amb la idea dels #Nanoteatre, el guardó Jove, proposa! de la Federació d’Ateneus de Catalunya, que té per premi la realització del projecte ideat en una entitat jove –i van escollir els Lluïsos, doncs és la seu del grup de teatre al qual pertanyen–.

Ja només calia omplir els cinc petits espais que tenien amb obres teatrals, de manera que van obrir una convocatòria per participar-hi, i van sorprendre’s molt del resultat: “39 propostes!” van rebre, ens diuen il·lusionats.

Per tal d’escollir la proposta artística, van contactar amb tres professionals del sector: els dramaturgs i directors Marc Rosich i Marc Angelet i l’actor Ivan Labanda. Els tres van llegir totes les obres i van puntuar-les, i els organitzadors en van escollir les 16 amb millor puntuació.

Són muntatges de gènere variat – “hi ha moltes comèdies i algun drama”, detallen–, d’entre dos i tres actors, la majoria són de Catalunya, però n’hi ha de Madrid i Menorca, també. Hi ha propostes professionals, ja estrenades, que s’adaptaran als espais, i d’altres que s’estrenen o que han estat creades especialment per a aquest cicle. “Alguns ens deien que hauríem d’haver programat només obres amateurs… però no hem volgut fer distincions, i hi ha de tot”, s’han sincerat la Mar, la Rita i el Ramon, que admeten que a Barcelona hi ha “moltes ganes de fer coses” i pocs espais… Però esperen ser-ne un a partir d’ara: #Nanoteatre ha nascut com a prova, però “la intenció és fer-ho trimestralment!”.

 

EN POT PETIT

TEATRE_BARCELONA-nanoteatre_gracia-neus_riba-REVISTA_7

L’equip de #Nanoteatre està en constant diàleg amb les companyies, i vam aprofitar una visita pels espais que van fer amb algunes companyies per colar-nos i ensenyar-vos aquests cinc escenaris poc habituals.

Calculen que podran rebre un públic de 10 persones a cada espai (se n’utilitzaran quatre cada nit) i en cada passi, “però es pot adaptar segons la demanda”.

 

LA SALA DE REUNIONS

TEATRE_BARCELONA-nanoteatre_gracia-neus_riba-REVISTA_5

EL MAGATZEM

TEATRE_BARCELONA-nanoteatre_gracia-neus_riba-REVISTA_6

ELS LAVABOS

TEATRE_BARCELONA-nanoteatre_gracia-neus_riba-REVISTA_2

LA LLIBRERIA

TEATRE_BARCELONA-nanoteatre_gracia-neus_riba-REVISTA_3

I LES GOLFES

TEATRE_BARCELONA-nanoteatre_gracia-neus_riba-REVISTA_4

 

El temps dirà si han vingut per quedar-se… però a Teatre Barcelona ens han convençut: long live #Nanoteatre!

Text i fotografies: Neus Riba

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!