Arriba el VI Festival de Pallasses al Circ Cric

Redacció

De nou el Circ Cric acull el Festival Internacional de Pallasses que ja arriba a la seva sisena edició. Els pròxims dies del 13 al 16 de juny ens ofereixen una cita especial, una cita il·lusionant i amb història. L’objectiu d’aquest esdeveniment és confegir un programa d’activitats que, més enllà dels espectacles de pallasses, constitueixi un punt de trobada de la comicitat amb una mirada femenina.

Aquest any, el Festival vol retre homenatge a la pallassa Marta Carbayo, que ens va deixar el mes d’abril passat. El programa inclou espectacles de gran qualitat artística amb la participació d’artistes nacionals i internacionals. Una cita important per a les pallasses de tot el món.

La figura destacada d’aquesta edició és la pallassa francesa Catherine Germain que és un dels grans referents del món de les pallasses i pallassos, pionera en el seu camp i de llarga trajectòria artística i docent. És la primera vegada que presentarà el seu espectacle Le 6ème JOUR a Espanya. El xou es presentarà en versió original francesa, amb subtítols.

La programació dóna cabuda tant a pallasses professionals com pallasses novelles que podrem veure en el Teatre Pari Casals, en el Circ Cric, als carrers i places del poble o en el Teatre Sobre Rodes. Durant tot el Festival, el Teatre Sobre Rodes estarà instal·lat en la Plaça Joan Serra, en el centre del poble, amb tres espais: La Barraca, La Tartana i la Cantina, oferint espectacles de petit format cada dia.

El Festival també inclou altres espectacles i activitats com el Cabaret Gal·la de Pallasses, Microcàpsules de pallasses, la Festa Funeral Marta Carbayo i el Sarau al Carrer, entre moltes altres sorpreses.

Les millors pallasses del món es donen cita a Sant Esteve de Palautordera per celebrar la sisena edició del Festival Internacional. Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.

ORÍGENS DEL FESTIVAL

A partir d’una idea de Tortell Poltrona i Pepa Plana, l’any 2001 es va fer possible el I Festival Internacional de Pallasses d´Andorra, Fòrum de la Comicitat i es van dur a terme 4 edicions més, fins que l’any 2009 es va estroncar. A partir d’aquell festival n’han sorgit d’altres que actualment segueixen la iniciativa: Clownin Festival de Viena a Aùstria, Red Pearl Women Clown Festival de Hèlsinki, el Festival Esse Monte de Mulher Palhaça de Rio de Janeiro a Brasil, l’Encontro Internacional de Palhaças de Brasília a Brasil, el Festival Internacional de Palhaças de Recife, a Brasil i el Festival Internacional de Palhaças Bolina de les Açores. I a Barcelona, a Almazen, el cicle Very Important Women és lloc de trobada de pallasses.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats

Temporada Alta encén la tardor teatral

El festival Temporada Alta marca l’inici de la temporada teatral del país amb una programació extensa que inclou un centenar d’espectacles. Aquesta serà la 32a edició i es durà a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!