Arriba al Maldà la divertida i fresca comèdia musical ‘9 to 5’

Redacció

9 to 5 és un musical còmic i fresc, amb escenes quotidianes portades a l’extrem que estrena el Teatre Maldà. La humanitat dels personatges fa que hi vegem reflectides moltes de les nostres actituds i els considerem propers. A més, l‘obra posa l’accent en el paper de la dona i la igualtat de gènere en el món laboral, un tema totalment candent en l’actualitat.

L’equip d’actrius i actors que participa de la posada en escena de 9 to 5 està format per Marta Borràs, Joan Sáez, Aida Llop, Mireia Lorente-Picó i Anna Marquès sota la direcció de Xavi Morató (Generació de merda i El futbol és així (de gai) al Teatre Gaudí). Compten amb els escenògrafs Sara Espinosa i Sergi Cerdan, la coreògrafa Aina Torné i amb el director musical Joel Riu, present també al piano.

El musical original va serescrit per Dolly Parton i la Patricia Resnick i va estrenar-se a Broadway el 2009, adaptant la pel·lícula del 1980 amb el mateix nom (en castellà Cómo eliminar a su jefe). Va estrenar-se al Marquis Theatre el 7 d’abril de 2009 i va estar en cartell durant mig any. Durant el seu pas entre L.A. i Nova York, va rebre 15 nominacions als Drama Desk Award i 4 nominacions als premis Tony: incloent, Millor Composició Original (Dolly Parton), Millor Actriu Protagonista (Allison Janney), Millor Actor de Repartiment (Marc Kudisch) i Millor Coreografia (Andy Blankenbuehler). En acabar a Broadway, l’espectacle va fer un tour pels Estats Units, el Regne Unit i s’ha fet a diversos països. Actualment està en cartell al West End de Londres.

El projecte de portar a l’escena barcelonina 9 to 5 neix de l’interès de la jove companyia Epidèmia Teatre per aportar una mirada nova i crítica del gènere musical i per compartir amb el públic aquesta història sobre la desigualtat encara vigent avui dia. La companyia va traduir i adaptar l’obra per a portar-la a terme amb cinc actors i actrius i quatre músics en directe al Teatre Gaudí de Barcelona el passat juny del 2018. Ara l’han adaptat per dur-la a terme a El Maldà. Es tracta de la primera traducció i adaptació al català del musical original. Es podrà veure del 16 de juny al 7 de juliol.

Escrit per
Redacció
Arxivat a
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!