NOU MUSICAL

Àngel Llacer i Manu Guix estrenaran al Tívoli el musical ‘The Producers’

El musical de Mel Brooks s'estrenarà a la tardor i promet ser la producció més ambiciosa de Nostromo Live, responsable d'èxits com 'La jaula de las locas' o 'Cantando bajo la lluvia'

Rubén Garcia Espelta

Àngel Llàcer i Manu Guix han presentat el nou musical de gran format que estrenarà al setembre la nova temporada del Teatre Tívoli: The Producers (Els productors).

L’espectacle produït per Nostromo Live, amb qui el tàndem artístic ja han treballat en projectes com La jaula de las locas i Cantando bajo la lluvia, està basat en la pel·lícula homònima que es va estrenar l’any 1967 i que narra la història de dos empresaris teatrals que planegen fer-se rics produint el fracàs més gros de la història del teatre musical i fugant-se amb els diners dels productors. Per fer-ho, contracten els pitjors intèrprets i l’equip més mediocre per muntar Springtime for Hitler (La primavera de Hitler).

“És l’espectacle natural que ens tocava fer, ja que aquest espectacle suma l’humor de La jaula i l’espectacularitat i els números musicals al pur estil Broadway del Cantando“, explica Àngel Llàcer: “Ara hem apostat de nou per un clàssic The Producers, una gran comèdia d’embolics que ens parla dels límits de l’humor i la llibertat d’expressió, temes molt actuals”. “Tenim un repte per superar, no és un títol excessivament conegut però tampoc ho era La Jaula i ara és el nostre musical insígnia”, afirma el director. “Serà el musical més ambiciós dels últims anys, hem realitzat amb una inversió superior als 2,7 milions del Cantando i dispondrà d’un dispositiu escènic mai vist a Catalunya”, explica Jordi Sellas, responsable de l’equip de producció de Nostromo Live.

L’espectacle comptarà amb la direcció musical de Manu Guix: “Musicalment, The Producers parteix del Broadway més pur, molt coral i amb moltes cordes i vents, i que té una partitura molt alegre i amb referències a grans muntatges de l’època daurada del gènere com Cantando o amb temes de Cole Porter”. Completen la cúpula de l’equip grans professionals com Enric Cambray, la mà dreta del director, i la coreògrafa Míriam Benedicted, tots dos seran els encarregats d’escollir el repartiment en un càsting que faran entre el 27 i el 30 de març al Teatre Tívoli.

Pel que fa a la participació de Llàcer en el repartiment, l’artista no ha volgut desvelar gaires detalls tot i que ha donat entendre que segurament assumirà alguns dels papers. L’espectacle, que segons els productors serà en castellà per tal que sigui viable, farà també temporada a Madrid i tindrà una gira nacional. Les entrades a Barcelona ja estan a la venda:

Un musical amb història

Mel Brooks (Nova York, 1926), és un guionista, actor, director i productor de cinema nord-americà, que amb 9 anys, després de veure el musical Anything goes, va decidir dedicar-se al món de l’espectacle. Entre els seus treballs audiovisuals destaquen films com The Producers (1967), The Twelve Chairs (1970), Young Frankenstein (1974) o la mítica sèrie televisiva Superagent 86.

L’any 2001 va complir el seu somni d’infància i va estrenar a Broadway una versió musical de The Producers amb llibret escrit per ell mateix i Thomas Meehan que va superar tots els rècords guanyant, entre molt altres, 12 premis Tony i convertint-se en un dels espectacles més taquillers de la història de Broadway. La producció original de Broadway va estar protagonitzada Nathan Lane i Matthew Broderick en els papers protagonistes i l’èxit va ser tan aclaparador que en poc temps se’n va fer la versió europea al West End de Londres, també a molts altres països del món, i el 2005 es va traslladar a la gran pantalla, al cinema, amb el mateix repartiment original i incoporant altres estrelles com Uma Thurman.

L’any 2006  Stage Entertainment i Live Nation van produir al Teatre Coliseum de Madrid una versió d’aquest musical amb un repartiment format per Santiago Segura i José Mota, en el papers principals.

Més informació, imatges i entrades del nou muntatges d’Àngel Llàcer i Manu Guix aquí:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!