8 propostes del Grec amb nom propi

Yolanda Toledano

TONI GOMILA

Denúncia, ironia, humor, veritat i dubte en un nou text original del polifacètic mallorquí Toni Gomila. Rostoll cremat és una al·legoria de l’ambició i la cobdícia humana reflectida a la Mallorca contemporània, una reflexió sobre la nostra societat actual que reprèn el fil del seu premiat espectacle Acorar, i que compta amb la poètica posada en escena d’Oriol Broggi.

 

JOEL JOAN

Actor, director i guionista, Joel Joan va començar la seva carrera a la televisió, ha fet cinema i teatre, i ha treballat amb directors com Calixto Bieito, Sergi Belbel i Javier Daulte, entre d’altres. A Nenes i nens dirigeix Anna Sahun en un monòleg que ens de parla de les nocions de masclisme i feminisme, i ens proposa una reflexió sobre les generalitzacions i la correcció política.

CESC GELABERT

Cesc Gelabert és ballarí, coreògraf i director. Aquest referent internacional de la dansa catalana s’uneix a Baryshnikov Productions per presentar Framing time, un solo de dansa que acaba compartint protagonisme amb la música de Morton Feldman i la il·luminació de Burke Brown.

IVAN LABANDA

Actor polifacètic i un dels noms més coneguts de l’escena musical, a Cartes a Julieta Ivan Labanda porta a escena, sota la direcció de Sergi Belbel i acompanyat per un quartet de solistes de l’Orquestra Simfònica del Vallès, els temes d’Elvis Costello basats en les cartes que encara avui es reben al monestir de Verona, on, segons la tradició, va morir Julieta, la jove coprotagonista de Romeu i Julieta.

MÒNICA BOFILL

Mònica Bofill, dramaturga i directora, ha treballat en muntatges com Ciutat de vidre, Barbes de balena, Constel·lacions i Incògnit. Ara dirigeix Mercè Arànega en aquest muntatge que recupera els articles que l’escriptora Aurora Bertrana va escriure des de la Polinèsia Francesa entre els anys 1926 i 1929 i que integren el volum Paradisos oceànics.

 

SOL PICÓ

La coreògrafa valenciana Sol Picó col·labora amb la Banda Municipal de Barcelona a Animal de Séquia, un espectacle que uneix modernitat i tradició. Amb vuit ballarins i música en directe, ens trasllada del desenfrenat ritme vital actual fins a l’essència mística del poble valencià. Una relectura de la cultura popular valenciana a través de la dansa contemporània.

 

LALY AIGUADÉ

Formada a P.A.R.T.S., l’escola d’Anne Teresa de Keersmaeker a Brussel·les, Laly Aiguadé ha ballat amb l’Akram Khan Company i ha col·laborat amb coreògrafs i artistes com Roberto Olivan, Hofesh Shechter i Marcos Morau. Juntament amb Guilhem Chatir presenta Here, en la qual ha col·laborat amb la soprano belga Astrid Stockman, l’artista i compositora Joana Gomila i la dramaturga i escenògrafa Aïda Gabriëls.

 

JONE SAN MARTÍN

Nascuda a Sant Sebastià, Jone San Martín ha desenvolupat la seva carrera a l’estranger, bàsicament a Bèlgica i Alemanya. Ha treballat amb grans noms de la dansa contemporània, entre els quals destaca el de William Forsythe. De la feina feta amb aquest coreògraf des del 1992 i fins al 2015, ha nascut la base de Legítimo/Rezo, la doble proposta que presenta aquest any al Grec.

Escrit per
Yolanda Toledano
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!