4 propostes escèniques que has de veure als Teatres de Proximitat

Redacció

Aquestes festes de Nadal el teatre batega ben fort a les sales de proximitat. Et proposem quatre espectacle ben diferents que podràs veure a quatre petites sales de Barcelona, on gaudir de les interpretacions de ben a prop, on sentir les emocions a flor de pell on veure i viure l’experiència del teatre d’una manera ben diferent.

RED

Red, del dramaturg i escriptor nord-americà John Logan —guionista de films com Skyfall, de James Bond, o Gladiator—, arriba per fi a Barcelona després del seu exitós pas per cartelleres de mig món. L’obra ens proposa un tens i visceral duel entre l’artista Mark Rothko i Ken, el seu ajudant, que gira al voltant de diferents concepcions generacionals d’entendre el sentit de l’art. Aquesta nova producció estarà dirigida aquí per Guido Torlonia i protagonitzada per Lluís Soler i Ferran Vilajosana.


LLIBRETA BLAVA

Llibreta blava és tracta d’un espectacle que neix d’un acompanyament creatiu a un grup de dones que van patir pèrdues durant els primers mesos de la pandèmia. L’obra, amb la dramatúrgia de Marc García Coté i la direcció de Joel Álvarez i que neix de la necessitat de naturalitzar el fet de poder parlar del dolor o la soledat que suposa la mort, també vol generar un espai íntim que ajudi a tancar ferides. Estarà protagonitzada per Sílvia Forns Flaqué i Lia Ibañez Moros, així com les mateixes protagonistes de les vivències.


DE QUAN SOMIAVA

Jordi Prat i Coll recupera l’èxit De quan somiava, una obra que explica la història d’una actriu soltera aturada a través dels seus diaris, a través de les seves vivències, pensaments i reflexions sobre la feina, l’amor o l’atur. La seva via d’escapament és, però, una fantasia: els himnes del Festival d’Eurovisió. Màrcia Cisteró, Berta Giraut, Fiona Rycroft i Mireia Piferrer protagonitzen aquesta peça a ritme de Lady, lady; Quién maneja mi barca; En un mundo nuevo, o Bandido.


QUIXOT

És una proposta de titelles per a joves i adults, recomanada a partir de 12 anys, que reinterpreta una obra mestra de Cervantes: El Quixot. Creada per Jaume Policarpo, Carles Alfaro i la companyia Bambalina, l’obra ens proposa recrear des de la intimitat i l’essència aquest clàssic immortal de la literatura mundial. Els dos actors-manipuladors suggereixen un joc de perspectives que duu fins al límit les possibilitats expressives i narratives de l’espectacle.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!