4 propostes escèniques que has de veure als Teatres de Proximitat

Redacció

Aquestes festes de Nadal el teatre batega ben fort a les sales de proximitat. Et proposem quatre espectacle ben diferents que podràs veure a quatre petites sales de Barcelona, on gaudir de les interpretacions de ben a prop, on sentir les emocions a flor de pell on veure i viure l’experiència del teatre d’una manera ben diferent.

RED

Red, del dramaturg i escriptor nord-americà John Logan —guionista de films com Skyfall, de James Bond, o Gladiator—, arriba per fi a Barcelona després del seu exitós pas per cartelleres de mig món. L’obra ens proposa un tens i visceral duel entre l’artista Mark Rothko i Ken, el seu ajudant, que gira al voltant de diferents concepcions generacionals d’entendre el sentit de l’art. Aquesta nova producció estarà dirigida aquí per Guido Torlonia i protagonitzada per Lluís Soler i Ferran Vilajosana.


LLIBRETA BLAVA

Llibreta blava és tracta d’un espectacle que neix d’un acompanyament creatiu a un grup de dones que van patir pèrdues durant els primers mesos de la pandèmia. L’obra, amb la dramatúrgia de Marc García Coté i la direcció de Joel Álvarez i que neix de la necessitat de naturalitzar el fet de poder parlar del dolor o la soledat que suposa la mort, també vol generar un espai íntim que ajudi a tancar ferides. Estarà protagonitzada per Sílvia Forns Flaqué i Lia Ibañez Moros, així com les mateixes protagonistes de les vivències.


DE QUAN SOMIAVA

Jordi Prat i Coll recupera l’èxit De quan somiava, una obra que explica la història d’una actriu soltera aturada a través dels seus diaris, a través de les seves vivències, pensaments i reflexions sobre la feina, l’amor o l’atur. La seva via d’escapament és, però, una fantasia: els himnes del Festival d’Eurovisió. Màrcia Cisteró, Berta Giraut, Fiona Rycroft i Mireia Piferrer protagonitzen aquesta peça a ritme de Lady, lady; Quién maneja mi barca; En un mundo nuevo, o Bandido.


QUIXOT

És una proposta de titelles per a joves i adults, recomanada a partir de 12 anys, que reinterpreta una obra mestra de Cervantes: El Quixot. Creada per Jaume Policarpo, Carles Alfaro i la companyia Bambalina, l’obra ens proposa recrear des de la intimitat i l’essència aquest clàssic immortal de la literatura mundial. Els dos actors-manipuladors suggereixen un joc de perspectives que duu fins al límit les possibilitats expressives i narratives de l’espectacle.

Articles relacionats

Joan Pera: “Necessito ser jo mateix a l’escenari'”

Joan Pera, nascut a Mataró el setembre del 1948, és un dels actors més estimats dels escenaris catalans. Don Joan, La extraña pareja, La jaula de la locas, No et vesteixis per sopar, Matar al presidente, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!