100 anys de Brossa. 4 propostes escèniques que giren al voltant de l’Univers de Joan Brossa

Redacció TeatreBarcelona

L’Escenari Joan Brossa és l’espai per excel·lència encarregat d’irradiar l’univers escènic de Joan Brossa. A l’inici de temporada,  aquest equipament va sorprendre al públic barcelonès amb un canvi de nom. De La Seca, el nom de l’edifici històric on s’emplaça des del 2011, va passar a anomenar-se Escenari Joan Brossa, esdevenint encara més la casa de l’artista, i establint estretes aliances amb la Fundació Joan Brossa, que es va instal·lar a l’espai annex.

Enguany, el 2019, es culmina el somni fundacional tant de l’Escenari Joan Brossa com de la Fundació: celebrar el Centenari del naixement de Joan Brossa amb un seguit de projectes i activitats dissenyades per ambdues entitats de forma conjunta.

A part d’altres propostes que s’escampen durant tota la temporada, entre març i maig es mostren quatre peces escèniques que tenen una vinculació directa amb l’obra i univers creatiu del poeta català.

Del 6 al 17 de març es presenta Brossa Enrabiat, una creació de Lluís-Anton Baulenas escrita a partir de la deconstrucció dels Poemes de Revolta (1943-1978). Una proposta que ens permetrà conèixer la vessant més desconeguda de Brossa, on va expressar de forma poètica la ràbia, la indignació i la humiliació dels anys foscos del franquisme. Compta en escena amb les actrius Mònica Van Campen i Gemma Deusedas, el músic Oriol Tramvia i el mateix Lluís-Anton Baulenas.

L’aniversari es podrà veure del 21 de març al 7 d’abril, i correspon a un altre dels projectes dedicats a Brossa, les ‘Residències Brossianes’. Aquest any els requisits per optar a la residència es centraven al voltant del Teatre d’acció, dins de l’univers de Joan Brossa, i com les seves característiques es poden traslladar en escena a dia d’avui. Héctor Mellinas va resultar ser el finalista amb aquesta peça, que posa el públic al centre de l’espectacle.

El coreògraf i director Roberto G. Alonso i el dramaturg Marc Rosich porten a escena Laberint Striptease, un espectacle inspirat en l’univers brossià, i que serà protagonitzat per quatre stripteasistes, dos homes i dues dones. Una proposta multidiscinplinar que combina teatre, dansa, música en directe, striptease i màgia.

Aquest cicle es complementa amb Embrossa’t, una espectacle dirigit a públic escolar que es basa en la poesia visual de Joan Brossa on es barregen elements de dansa, màgia, objectes, projeccions, titelles i ombres.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!