Tot el que necessites per anar al teatre

100 anys de Brossa. 4 propostes escèniques que giren al voltant de l’Univers de Joan Brossa

15 març 2019

L’Escenari Joan Brossa és l’espai per excel·lència encarregat d’irradiar l’univers escènic de Joan Brossa. A l’inici de temporada,  aquest equipament va sorprendre al públic barcelonès amb un canvi de nom. De La Seca, el nom de l’edifici històric on s’emplaça des del 2011, va passar a anomenar-se Escenari Joan Brossa, esdevenint encara més la casa de l’artista, i establint estretes aliances amb la Fundació Joan Brossa, que es va instal·lar a l’espai annex.

Enguany, el 2019, es culmina el somni fundacional tant de l’Escenari Joan Brossa com de la Fundació: celebrar el Centenari del naixement de Joan Brossa amb un seguit de projectes i activitats dissenyades per ambdues entitats de forma conjunta.

A part d’altres propostes que s’escampen durant tota la temporada, entre març i maig es mostren quatre peces escèniques que tenen una vinculació directa amb l’obra i univers creatiu del poeta català.

Del 6 al 17 de març es presenta Brossa Enrabiat, una creació de Lluís-Anton Baulenas escrita a partir de la deconstrucció dels Poemes de Revolta (1943-1978). Una proposta que ens permetrà conèixer la vessant més desconeguda de Brossa, on va expressar de forma poètica la ràbia, la indignació i la humiliació dels anys foscos del franquisme. Compta en escena amb les actrius Mònica Van Campen i Gemma Deusedas, el músic Oriol Tramvia i el mateix Lluís-Anton Baulenas.

L’aniversari es podrà veure del 21 de març al 7 d’abril, i correspon a un altre dels projectes dedicats a Brossa, les ‘Residències Brossianes’. Aquest any els requisits per optar a la residència es centraven al voltant del Teatre d’acció, dins de l’univers de Joan Brossa, i com les seves característiques es poden traslladar en escena a dia d’avui. Héctor Mellinas va resultar ser el finalista amb aquesta peça, que posa el públic al centre de l’espectacle.

El coreògraf i director Roberto G. Alonso i el dramaturg Marc Rosich porten a escena Laberint Striptease, un espectacle inspirat en l’univers brossià, i que serà protagonitzat per quatre stripteasistes, dos homes i dues dones. Una proposta multidiscinplinar que combina teatre, dansa, música en directe, striptease i màgia.

Aquest cicle es complementa amb Embrossa’t, una espectacle dirigit a públic escolar que es basa en la poesia visual de Joan Brossa on es barregen elements de dansa, màgia, objectes, projeccions, titelles i ombres.

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari