Una bona aproximació a l’original

West Side Story. El Musical

West Side Story. El Musical
22/12/2019

Tothom té el seu record i la seva idea de West Side Story, sobretot pel referent cinèfil… ja que desgraciadament les versions teatrals que s’han estrenat a casa nostra han estat més aviat escasses. De fet, ara mateix només recordo la de Ricard Reguant de 1996, també al Teatre Tívoli, i amb Lorenzo Moncloa, Alba Quezada, Marta Ribera i Victor Ullate Roche encapçalant el repartiment. Per tant, és molt fàcil acostar-se a aquest clàssic amb un munt de prejudicis al cap… Malgrat tot, també hi ha molts punts forts als que aferrar-se, ja que un gran musical com aquest compta amb una partitura emblemàtica, unes coreografies que no han envellit gens i una temàtica que desgraciadament segueix vigent en molts aspectes.

El muntatge de SOM Produce i WSS 100 Aniversario també destaca per haver recuperat la versió original íntegra d’aquest musical estrenat el 1957. Justament l’any passat, i aprofitant el 100 aniversari del naixement de Leonard Bernstein, el muntatge es va estrenar a Madrid amb una producció que està a l’alçada del mite. Tant la direcció artística com la il·luminació o el vestuari acompanyen a la perfecció un muntatge que, com era d’esperar, destaca per la part musical. No he pogut veure a Javier Ariano (per a alguns el gran descobriment d’aquesta versió), però sí he gaudit amb la potència vocal de Talía del Val en el paper de Maria o amb la completíssima interpretació de Silvia Álvarez com Anita. L’orquestra de 12 músics, dirigida per Gaby Goldman, també m’ha semblat més que correcta, mentre que les coreografies crec que s’ajusten perfectament a l’espai i al número de ballarins. Molt bo, en aquest sentit, el número del Mambo o el del conegudíssim Amèrica.

La única pega que puc trobar, com ja em passa en molts altres musicals, està en l’execució de les parts parlades. És curiós que l’exigència no sigui tan gran aquí com en la part musical… Segurament és un dels punts que més diferencia els productes d’aquí dels que et pots trobar en qualsevol capital de parla anglesa, on l’espectacle musical és des de fa dècades un producte o gairebé una marca.

← Tornar a West Side Story. El Musical

Enllaç copiat!