Equilibri, harmonia i perfecció

Pine Smoke

Pine Smoke
14/07/2018

La peça de dansa “Pine Smoke”, de la companyia taiwanesa Cloud Gate Dance Theatre, considerada com una de les més importants companyies de dansa contemporània asiàtica, és la segona part de “Cursive: A Trilogy”,una creació que te com a protagonista el paper d’arròs i la tinta, i que està inspirada en la cal·ligrafia xinesa. De fet molts dels moviments circulars dels ballarins ens fan imaginar el recorregut que fa una ploma sobre una superfície també imaginària. Aquests moviments són executats de manera lenta i repetitiva, una manera de treballar molt característica del coreògraf Lin Hwai-Min, que utilitza en les seves coreografies, diferents tècniques de les arts marcials xineses, i amb les que aconsegueix recrear moviments realment hipnòtics. Tècniques que es basen sobretot en l’equilibri, la respiració, el control i la perfecció en el moviment.

Com a complement de tot aquest meravellós moviment està la música oriental del nord-americà John Cage, ideal per espais a l’aire lliure, com el del Teatre Grec. La música de Cage condueix a la meditació, el relaxant i l’harmonia.

També cal destacar el meravellós vestuari de la dissenyadora Lin Ching-Ju que llueixen els ballarins; una espècie de pantaló faldilla de seda natural que encara embelleix molt més tots els moviment de la coreografia.

De fet tot l’espectacle en sí és harmonia i perfecció en tots els sentits: llum, espai, música, moviment,…

Realment és un dels millors espectacles de dansa que he vist últimament.

← Tornar a Pine Smoke

Enllaç copiat!