Fusió entre Teatre i Cinema

Historia de amor

Historia de amor
18/07/2016

Teatro Cinema, és una companyia que treballa en la recerca constant de noves formes de comunicar i explicar històries. “Historia de Amor” és la seva última proposta inspirada en el còmic. L’autor francès Régis Jauffret va escriure aquesta obra l’any 1988.

Es tracta d’una història molt dura, una història de violència física i psicològica d’una persona vers una altra, d’una persona que per aconseguir l’estimació de l’altra li talla tota possibilitat de comunicació, tota possibilitat de resposta. Una història aparentment suavitzada pel format escollit de cinema inspirat en el còmic però que no deixa de ser punyent i colpidora.

Un muntatge impressionant que combina elements del teatre clàssic amb filmacions, animacions en 2D i 3D, fins a crear un llenguatge nou que no és teatre, no és cinema, no és còmic, però podria ser les tres coses al mateix temps. Els actors estan dins d’una caixa negre amb una pantalla al davant i una altra darrere i mitjançant les imatges que veuen van canviant d’escenari, del metro a la casa o al cotxe, pugen escales o agafen un got, però tot virtualment.

Hem de reconèixer la gran tècnica que cal per posar en escena aquest projecte, amb una mil·limètrica sincronització de les imatges i les interpretacions dels dos protagonistes, una aposta molt arriscada però que per nosaltres no va acabar de ser rodona, no sabem si pel to narratiu en primera persona, ja que en cap moment coneixem l’opinió de Sofia (suposo que a la novel·la tampoc s’explicita), pel ritme del relat o per la fredor del blanc i negre, però ens va resultar avorrida i ens va cansar. Malgrat tot, contents d’haver-la pogut veure.

Si voleu veure la valoració sencera cliqueu AQUÍ

← Tornar a Historia de amor

Enllaç copiat!